Hoppa till huvudinnehåll

Sankt Larsparken får nya sommarmöbler

28 maj 2024 | Bygga, bo & miljö
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Nu har huset i Sankt Larsparken flyttats. Planen framåt är att bygga ut och bygga om den lekyta som finns i parken. I väntan på upprustningen ställer Linköpings kommun ut tillfälliga sommarmöbler på platsen. Under 2025 planeras lekparken i Sankt Larsparken byggas ut för att skapa en öppnare och tryggare mötesplats.
På bilden syns fontänen, en sittbänk och den byggnad i S:t Larsparken som nu har flyttats

Huset i Sankt Larsparken, som de senaste åren varit en glasskiosk under somrarna, flyttas eftersom byggnaden har haft ett tidsbegränsat bygglov som nu har gått ut. Planen för kommande år är att bygga om den lekyta som finns i parken idag. I väntan på att arbetet med lekytan startar kommer tillfälliga sommarmöbler att ställas ut på platsen där huset har stått. 

– Linköpings innerstad har för få lekparker. Under 2025 utökas den befintliga lekytan för att skapa en mer öppen, trygg och välkomnande miljö för hela familjen, säger Stefan Erikson (M), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Sankt Larsparken har under de senaste åren blivit mer och mer populär - det är jätteskoj! För att parken ska kännas mysig även nu när huset flyttas och i väntan på att lekytan ska byggas om kommer vi under sommaren att placera ut tillfälliga sittmöbler, lite mysig belysning i träden och lite extra växtlighet, säger stadsträdgårdsmästare Liselott Johansson.

Glass, kaffe och annat gott finns att köpa på flera ställen i närheten av parken. 

Text och foto: Elin Andersson

 

Senast ändrad den 28 maj 2024

Senaste nytt

Fritt fram för bad vid Hjulsbrobadet
Avrådan från bad vid Hjulsbrobadet
Ökad trygghet vid aktivitetsparkerna kvällstid
SM i simning på Tinnerbäcksbadet
Framgångsrecept gör fler hushåll självförsörjande
Roboten som hjälper elever tillbaka till skolbänken