Hoppa till huvudinnehåll

Ansökan till sommarens feriearbeten är öppen

27 februari 2023 | Näringsliv, Arbete
Nu är det dags att söka feriearbete inför sommaren 2023. Genom feriearbete ges elever som går årskurs 1 eller 2 på gymnasiet en chans att skaffa sig arbetslivserfarenhet och en möjlighet att tjäna egna pengar.

Sommaren 2022 kunde Linköpings kommun erbjuda feriejobb inom områden som äldreomsorg, vaktmästeri, fastighetsskötsel, trädgård, kultur och fritid. Foto: Mostphotos

Ett feriearbete ger en inblick i arbetslivet, nya erfarenheter och nya kontakter inför framtiden. Förra året kunde Linköpings kommun erbjuda feriearbete till 500 ungdomar inom områden som äldreomsorg, vaktmästeri, fastighetsskötsel, trädgård, kultur och fritid.  

– Intresset för att feriearbeta är stort, vilket är glädjande. Genom att erbjuda ferieplatser har vi möjlighet att ge ungdomar en positiv första kontakt med arbetslivet och ett tillfälle att prova på hur det är att jobba. Det är också en möjlighet för Linköpings kommun som arbetsgivare att träffa framtidens medarbetare, säger Robert Obing, enhetschef Arbetsgivarenheten, Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Ansökan till Linköpings kommuns feriearbeten är öppen till och med 10 mars 2023. Gör ansökan via länk nedan. 

Anställ en feriearbetande ungdom

Förutom att erbjuda egna ferieplatser inom kommunen samarbetar Linköpings kommun med näringslivet när det gäller ferieplatser. Sommaren 2022 erbjöd näringslivet drygt 100 platser inom områden som restaurang, butik och fastighetsskötsel. En ferieanställning varar i tre veckor och Linköpings kommun subventionerar halva lönekostnaden. Läs mer via länk nedan. 

Senast ändrad den 27 februari 2023

Senaste nytt

Bassängerna är testade - 23 dagar kvar till öppning Det hände på fullmäktige i mars Snöovädret påverkar sophämtningen Linköping på besök i systerorten Palo Alto Förslaget om nedläggning av förskolor och skolor blir verklighet Reservrutiner påkopplade när trygghetslarm slutade fungera Nya åtgärder ska motverka segregation Inför beslutet om skollokaler - så går nämndmötet till Kom och se eldshow på Earth hour Dags att sopa upp gruset