Hoppa till huvudinnehåll

Pressinbjudan: Linköpings kommun och polisen i nytt medborgarlöfte om Skäggetorp

8 juni 2024 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Linköpings kommun, Polismyndigheten och flera andra parter lovar varandra i ett nytt medborgarlöfte att arbeta för att utveckla Skäggetorp, med ambitionen att det inte längre ska klassas som ett särskilt utsatt område.

Media bjuds in att närvara när kommunen och polisen presenterar det nya medborgarlöftet, samt den platssamverkan som påbörjades i Skäggetorp under våren.

Tid: tisdag 11 juni klockan 11.00.

Plats: Kulturhuset Agora, Skäggetorps centrum 18, Linköping.

Deltagare: Kristina Edlund (S), ordförande kommunstyrelsen, Niklas Borg (M), vice ordförande kommunstyrelsen, Ann-Christine Rehnström, chef lokalpolisområde Linköping, Roger Lönnqvist, säkerhetssamordnare Linköpings kommun och ansvarig för platssamverkan i Skäggetorp.

Under våren 2024 har kommunen, polisen, flera fastighetsägare, näringslivet, trossamfunden och civilsamhället samarbetat kring trygghetsskapande insatser i Skäggetorp, genom en så kallad platssamverkan. Sammanlagt ett 20-tal parter ingår i samarbetet.

Det nya medborgarlöftet är delvis ett resultat av detta, samt ett komplement till det medborgarlöfte som redan finns mellan polisen och Linköpings kommun.

https://www.linkoping.se/kommun-och-politik/trygghet-sakerhet-och-krisberedskap/brottsforebyggande-och-trygghetsskapande-arbete/medborgarlofte

https://polisen.se/om-polisen/medborgarloften-och-lokal-samverkan/medborgarloften/ostergotlands-lan/linkoping/

Journalister som vill delta vid pressträffen är välkomna att anmäla sig till [email protected] senast måndag 10 juni klockan 14.00.

Senast uppdaterad den 8 juni 2024