Källaren

I Källaren på Skylten finns utrustade replokaler, inspelningstudios för både band och elektronisk produktion, möjlighet att spela in podcast, skapa film, dj:a och mycket mer.

Studieförbundet Sensus verksamheter i Källaren

Sensus Studio:
En större inspelningsstudio anpassad för att spela in större band. Studion består av ett kontrollrum samt ett större inspelningsrum. I studion använder vi ProTools samt Logic. För att få tillgång till studion krävs att du/ni har en studiecirkel hos Sensus.

Sensus Prod Studio A + B:
I våra mindre prod studios arrangerar vi bl.a. ledarledda kurser i elektronisk musikproduktion och workshops. Övriga tider är båda studiorna bokningsbara för enskilda producenter eller grupper som vill skapa musik på elektronisk väg. Är man en grupp/cirkel på minst 3 personer så är det kostnadsfritt och är man ensam utgår en mindre månadsavgift.

Sensus Utrustad Repa:
Vi har en komplett utrustad replokal med backline och instrument. Här har vi bl.a. Öppen Repa för tjejer och icke binära, trumkurser och andra projekt. Det går även att boka replokalen för band men då är ungdomar upp till 18 år prioriterade.

Sensus4DJs:
Vi har en DJ-repa för dig som vill öva dig i DJ-ing. Lokalen har en DJ-bänk som är marknadsstandard (Pioneer). Lokalen kan bokas av ensamma Djs eller grupper/cirklar på minst 3 personer. Gratis för cirklar/grupper men en mindre månadsavgift för dig som är ensam.
------------------------------------------------------
Sensus Studieförbund är ett studieförbund som bland annat jobbar för att stötta kultur och musik i Linköping. Vi driver ett eget musikhus Ganymeden samt är med och arrangerar en mängd evenemang under året (Linköpings Stadsfest, Keep It Loud, On Stage m.m.) 

Från och med 2018 är Sensus en del av nya Skylten i Linköping. Vi vill vara en möjliggörare för dig som har en idé du vill förverkliga. Vi stöttar musiker, konsertarrangörer, föreningar, kulturaktörer m.fl. i att nå sina mål. Vi bedriver även egen verksamhet såsom kurser i musikproduktion samt arrangerar konserter, föreläsningar och workshops. Kontakta oss om just DU har en idé om vad du vill göra på Skylten. 

Har du funderingar på Sensus verksamhet eller hur man startar en studiecirkel, kontakta: alexander.vibeck@sensus.se

Du kan även se aktuella kurser/evenemang samt bokningskalender för de olika lokalerna på: www.sensus.se/skylten

Studiefrämjandets verksamheter i Källaren

I Studiefrämjandets utrustade replokal finns en komplett backline, intrument, PA och mikrofoner. Lokalen är gratis att hyra förutsatt att du är under 20 år. Prioriterad målgrupp är icke-cis män.

Kontakt: olga.ottosson@studieframjandet.se 

Film- och poddstudio:
På Skylten i Linköping har Studiefrämjandet ett utrustat podd- och redigeringsrum. Här kan du spela in din podcast, låna filmutrustning och redigera dina projekt på vår dator. Helt gratis!

Kontakt: rikard.lind@studieframjandet.se