Hoppa till huvudinnehåll

På Gång

Föreläsningar, torsdag 25/4

17.00 Bruno Ehrs - Andy Warhol och konsteliten i New York 1979

18.30 Anna Sofia Rossholm - Kvinnor som skriver för filmen i svensk filmhistoria: Stina Berman, Ulla Isaksson och Astrid Lindgren. I sammarbete med Cinemax


Dans

27/4 mellan klockan 13 - 16 Premiärvisning av kortfilmen Obruten mark med dansaren Maria Wulcan
En graviditet berättad genom dans och musik. Om att vänta, uppleva, utforska, känna och bejaka resans gång. Om att stå i förändring. Musik och dans är skapat och dokumenterat mellan januari och augusti 2022, under tiden vi väntade vår son. Första filmen är från sju veckor in i graviditeten, sista tio dagar innan förlossning.

Film Av Granli Johnsen Filmmusiken producerad av Simen Solli Schøien

Filmen är en del av Dansens vecka i östergötland 2024


5/6 klockan 17.00 Här och Nu
Här och nu är en dansvandring, som tar utgångspunkt i dans som konstform och hur dans kan skapa rörelse både inom oss själva och i rummet. Det är en närvarande och energirik föreställning som vill skapa kroppsliga, emotionella och intellektuella upplevelser i publiken.

Efter föreställningen hoppas vi att du har fått mer tankar och upplevelser av vad dans kan göra med dig. Föreställningen är en del av ett större lokalt dansutvecklingsprojekt som heter Vad kan dans göra? som startades 2021 och är ett samarbete mellan danskonstnären Vincent Jonsson, Blauba Danskollektiv och Riikka Lakea. 

Av och med Tea Harryson, Vincent Jonsson och Riikka Lakea.

Med stöd av  Region Östergötland, Linköpings Kommun och Norrköpings Kommun.

I samarbete med Passagen Linköpings konsthall, Finspångs Kommun, Ödeshögs kommun och Hästholmens Bygdegård.

 

Kulturdagarna 24-25 maj

Seniormåleri med Andy Warhol-tema

Fredag 24 maj

Kl. 13-15

Atelljé Passagen

För dig som är 65+. Besök ateljén i Passagen konsthall och skapa verk i Warholanda. Vi kommer jobba väldigt fritt med måleri och akryl och material kommer att finnas på plats.

Föranmälan krävs

Gratis

 

För barn: Skapa ditt drömsovrum

Lördag 25 maj

Kl. 13-15

Ateljé Passagen

I samband med Linköpings arkitekturdagar. Besök ateljén i Passagen konsthall och dröm dig bort till ditt perfekta sovrum! Finns det kanske ett bollhav? Eller en vattenrutschkana? Mängder med gosedjur? Skapa en teckning över ditt drömsovrum under ledning av konstnären Camilla Winquist.

Gratis

 

Linköpings Arkitekturdagar

Den 25 maj välkomnar vi dig till Passagen för en dag med fokus på Linköpings arkitektur! För hur stor roll spelar egentligen vår byggda miljö för hur vi mår och hur planerar och bygger vi staden med hänsyn till dig?

Ta med hela familjen för en inspirerande dag där ni får möjlighet att se Linköping på nya sätt. Dagen innehåller inspirerande föreläsningar, platsbesök och möjlighet till kreativt skapande för de yngsta.

Vi bjuder på fika. Fri entré.

Varmt välkommen!

Program:

Kl.11-11.30
Vad är skönhet?

Stadsarkitekt Erik Adolfsson reflekterar över varför arkitektur är viktigt och hur den påverkar oss. Vilka egenskaper hos arkitektur har en berörande inverkan på sin betraktare?


Kl. 11.35-12.05
Konsten och den växande staden

Kommunens konstchef Lars-Ove Östensson berättar om varför konst är viktigt för Linköping. Om Linköpings kommuns arbete med konst i offentlig miljö och om betydelsen av konst för en attraktiv och levande stad.


Kl. 12.30-13.00
Så planeras staden

Översiktsplanerare Tina Bosnjak Erixon och planarkitekt Lisa Setterdahl från Linköpings kommun berättar om hur det går till när kommunen, tillsammans med en mängd andra aktörer, planerar för en attraktiv stad och god arkitektur.


Kl.13.05-13.35
Barnens egna drömlekplatser

Martijn van den Bosch, konstnär, inredningsarkitekt och universitetsadjunkt på Linköpings universitet, presenterar arbetet och resultatet av kursen ”Codesign av lekplatser för barn” som genomfördes vid Linköpings universitet. Kursen fokuserade på att undersöka hur skolelevers drömlekplatser ser ut.

Kl.13.40-14.10
Platsutveckling utmed Stångån

Linda Moström, landskapsarkitekt på Linköpings kommun, berättar vad som händer utmed Stångån när vi successivt utvecklar vårt gemensamma vardagsrum i staden.


Kl.14.15-14.45
Platsbesök vid Hospitalstorget

Kommunens projektledare Marie Fredin berättar om Hospitalstorgets omvandling från parkeringsplats till omtyckt torg. Vi tar också en titt på intilliggande hus runt platsen.

 

Senast uppdaterad den 17 april 2024