Om skolan

 

Anders Ljungstedts gymnasium - En värld av möjligheter där idéer blir verklighet!

Att välja vår skola är att välja en trygg framtid. Det finns många anledningar att välja Anders Ljungstedts gymnasium. På gymnasieskolan har vi flera intressanta program och inriktningar som hjälper dig finna just din väg ut i yrkeslivet. Du är viktig, och därför får du som individ både stöd och motivation av vår engagerade personal. Här finns både lärare, skolvärdar, andra elever och många fler som tillsammans engagerar sig för att skapa en trygg och inspirerande miljö där du kan utvecklas.

Förutom praktisk och teoretisk kunskap får du hos oss både arbetslivserfarenhet och kontakter genom skolans nära samarbete med näringslivet i regionen. Från och med hösten 2016 startar även det högskoleförberedande Ekonomiprogrammet med inriktningarna Juridik och Ekonomi på Anders Ljungstedts gymnasium.

På ALG har vi även en YH-utbildning till helikoptertekniker, ett flertal yrkesförberedande vuxenutbildningar på gymnasienivå (ALGVUX), Särskild utbildning för vuxna (Särvux) samt Gymnasiesärskolan (Gysär).

Senast uppdaterad den 10 juni 2016