Cykelparkering

Nu rensar vi upp och snyggar till vid Resecentrum för att det ska bli mer trivsamt, funktionellt, tillgängligt och attraktivt! Samtidigt planerar vi för fler cykelparkeringar för att förbättra för dig som cyklist.

Skylt resecentrum

 

Gula lappar på cyklar vid resecentrum

Den 7-9 augusti fäster vi gula lappar på alla cyklar vid resecentrum. Syftet är att se vilka cyklar som är övergivna och vilka som används. Den som använder sin cykel kan bara plocka bort sin lapp och cykla iväg som vanligt. De cyklar som efter en tid fortfarande har den gula lappen kvar kommer att betraktas som övergivna och flyttas undan.

Detta är en del i arbetet med att rensa bort övergivna cyklar så att den som verkligen behöver parkera får plats att göra det. Felparkerade cyklar kan även vara i vägen för gående och direkt farliga för synskadade, så se till att parkera din cykel i ett cykelställ.

Nya regler vid resecentrum från 1 september

Frågor & svar om nya regler för cykelparkering vid resecentrum

Från den 1 september reglerar vi cykelparkeringen vid resecentrum för att göra området mer tillgängligt för alla.

De nya reglerna innebär:

  • Att du måste parkera din cykel i ett cykelställ, annars kan den bli flyttad.

  • Att om du inte använder din cykel under en längre tid, kommer kommunen bedöma den som övergiven och även då kan den komma att flyttas. Kommunen skickar uppgifter om cykeln till polisen som gör en kontroll för att se om den är stulen. Cyklar som anmälts stulna hanteras av polisen.

Samtidigt som de nya reglerna införs kommer en särskild långtidsparkering att anordnas. På långtidsparkeringen ges möjlighet att parkera i max 30 dygn.

Vi inför de nya reglerna för att det är många som rör sig i området kring resecentrum. Där är det extra viktigt att du parkerar din i cykelställen för att underlätta framkomligheten för alla. En rätt parkerad cykel är parkerad i ett cykelställ!

I samband med att de nya reglerna införs sätter vi också upp nya cykelställ. Senare i år planerar vi även att bygga ett cykelgarage och en cykelparkering i två våningar i södra delen av resecentrum.

Kontakta oss om du tror att din cykel flyttats av kommunen

Om du tror att kommunen flyttat bort din cykel för att den är felparkerad eller stått parkerad så länge att den ansetts vara övergiven, måste du fylla formuläret via länken nedan. Annars kan du inte få tillbaka din cykel. Det kostar 200 kronor att lösa ut den. 

När vi tagit emot dina uppgifter i formuläret kan kommunen kontakta dig och avtala tid för utlämning. Tänk på att du måste legitimera dig för att hämta ut cykeln. Och ta med din cykelnyckel! Information om detaljer om betalning med mera meddelas i samband med tidsbokning för utlämning.

Cyklar som inte kan identifieras eller inte hämtas ut tillfaller kommunen.

Klicka på "Registrering av saknad cykel" för att anmäla att din cykel flyttats

Om cykeln är stulen

Om inte kommunen flyttat din cykel kan den vara stulen. Gör då en anmälan till polisen och kontakta ditt försäkringsbolag.

Länk till polisens webbplats

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens kundtjänst

Kontakta vår kundtjänst om du har frågor till något av förvaltningens kontor:

  • Bygglovskontor
  • Kommunlantmäteri
  • Miljökontor
  • Plankontor
  • Stadsmiljökontor

Skicka e-post till kundtjänst

Telefon: 013-20 64 00
Telefontid: Måndag-fredag kl 8.00-12.00 och 13.00-16.00

Besöksadress: Drottninggatan 45 (se karta) Öppettider: Måndag-fredag kl 8.00-12.00 och 13.00-16.00

Tillgänglighetsinformation Drottninggatan 45

Postadress: Drottninggatan 45, 581 81 Linköping

Fax: 013-20 74 95

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 9 augusti 2018