Hoppa till huvudinnehåll

Är du Gamla Linköpings nya ambassadör?

8 maj 2024 | Uppleva & göra
Är du Linköpingsbo och gillar Gamla Linköping så mycket att du och din familj kan tänka er att bli ambassadörer för besöksmålet? Då har ni chansen när Linköpings kommun tillsammans med Visit Linköping drar igång en satsning på ambassadörskap.

Foto: Gamla Linköping

Gamla Linköping är ett välbesökt besöksmål som de allra flesta Linköpingsbor har någon form av relation till. Undersökningar visar också att de som besöker området är väldigt nöjda och har stor benägenhet att rekommendera besöksmålet till andra. Däremot är det en stor andel Linköpingsbor som inte besökt Gamla Linköping på länge och en hel del har låg kännedom om vilka upplevelser som finns där. För att få Linköpingsbor att återupptäcka Gamla Linköping kommer Linköpings kommun i samarbete med Visit Linköping att starta ett ambassadörsprojekt, som denna gång riktas till barnfamiljer boende i Linköping.

﹘ Tanken är att tre Linköpingsfamiljer blir utvalda som ambassadörer för Gamla Linköping under ett år. Att vara ambassadör innebär att man är ett ansikte utåt för Gamla Linköping och där det är möjligt sprider ordet till andra, exempelvis genom att ta med släkt och vänner på besök eller att lägga ut något på sociala medier. I gengäld kommer familjerna att några gånger under året få prova på flera av upplevelserna i Gamla Linköping, förklarar Jörgen Nilsson, ansvarig för besöksnäring på Visit Linköping. 

Specialanpassat program av upplevelser

Den här gången är det barnfamiljer boende i Linköping med barn i ungefärliga åldrar 5-11 år som söks som ambassadörer.  Som ett startskott på ambassadörsåret kommer de tre familjerna bli inbjudna till Gamla Linköping 28-29 juni där de får delta i ett specialanpassat program som innehåller upplevelser hos både företag och museum. 

﹘ Vi ser verkligen fram emot att få visa några av alla de upplevelser som finns i Gamla Linköping för våra ambassadörsfamiljer och att göra dem delaktiga. De kommer få ta del av de aktiviteter som finns i Gamla Linköping och även komma bakom kulisserna och se det som andra gäster inte får se vid ett besök, säger Tina Karlsson From, museichef Gamla Linköping. 

Familjer bosatta i Linköping med barn i ungefärlig ålder 5-11 år har möjlighet att ansöka om att bli ambassadörer senast 30 maj. Mer information om vad som krävs och ansöka kan du göra på Visit Linköpings webbplats. 

Senast ändrad den 8 maj 2024

Senaste nytt

Birgittaskolan kan få nya program och nytt namn
Det hände på fullmäktige i maj
Framtidens Berga centrum är tryggt och välkomnande
Sankt Larsparken får nya sommarmöbler
Sommaren börjar på Tinnis
Elever bidrar till ett hållbart Linköping
Dags för Pride i Linköping!
En förmiddag för näringslivet i Linköping
Elever bygger om förskola till bostäder
Nytt arbetssätt ska få ungdomar att inte hamna snett