Hoppa till huvudinnehåll

Vårdförbundet varslar om utökad blockad

7 maj 2024 | Kommun & politik
Vårdförbundet varslar om en utökad övertidsblockad. Varslet omfattar 29 kommuner, bland andra Linköpings kommun. Konflikten träder i kraft den 20 maj klockan 16.00 om inte parterna har kommit överens om ett nytt avtal innan dess.

Linköpings stadshus. Foto: Örjan Karlsson

Den 25 april inledde Vårdförbundet konfliktåtgärder mot alla 21 regioner och fyra stora vårdbolag. Detta på grund av att fackförbundet inte kommit överens med arbetsgivarorganisationerna Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona om ett nytt kollektivavtal.

Det nya varslet omfattar omkring 5 000 anställda inom kommunal hälso- och sjukvård i Sverige. För Linköpings kommun berör detta först och främst sjuksköterskor och skolsköterskor, men även distriktssköterskor och medicinskt ansvariga sjuksköterskor kan bli involverade. Varslet gäller blockad mot mer- och övertidsarbete samt blockad mot nyanställningar för Vårdförbundets medlemmar.

– Vi undersöker nu hur detta konkret kan komma att påverka våra verksamheter. Vi har informerat förvaltningscheferna och har en dialog med förvaltningarna om vilka åtgärder som kan bli aktuella, säger Frida Andersson, förhandlingschef i Linköpings kommun.

 

 

Senast ändrad den 7 maj 2024

Senaste nytt

Snart dags för EU-val
Satsningar på säkrare trafik i Ljungsbro
Nu invigs Vasa Arena – Linköpings nya idrottshall
Slottsparken öppnas upp för fler i sommar
Varning för strömt vatten i sjöar och vattendrag
Besiktning av utomhusbelysning i innerstaden
Utegym på besök vid Stångebro
Tannefors Center blir ny plats för konstnärlig utbildning
Är du Gamla Linköpings nya ambassadör?