Hagdahlska huset - Seniorcenter

Hagdahlska huset - Seniorcenter är en central mötesplats för dig som är 65 år eller äldre. Hit kan du komma för en pratstund över en kopp kaffe och använda vårt IT-café, minigym eller delta i andra aktiviteter som presenteras i vårt veckoprogram. Vi har även en visningsmiljö med teknik och hjälpmedel. Våra öppettider är måndag till fredag kl. 10.00-16.00!

Två personer samtalar

 

Hagdahlska huset - Seniorcenter - en öppen mötesplats för dig som är senior och har öppet måndag till fredag mellan kl. 10.00 - 16.00. Verksamheten drivs till stora delar av volontärer som är värdar eller leder olika aktiviteter.

Café - du är alltid välkommen att ta en kopp kaffe och bara umgås. Du tas emot av värdar som ser till att du känner dig välkommen och kan visa verksamheten. När det är fint väder så har vi uteservering!

Heminstruktörer syn och hörsel - finns på plats för rådgivning måndag förmiddag och hörsel även onsdag förmiddag men har nu sommaruppehåll till vecka 35.

Minigym - vi har ett minigym dit du kan komma och träna varje dag.  Vi har också  tv-spelet Wii där Du kan få hjälp att träna motorik och koordination på ett kul sätt.

IT-café - det finns ett IT- café med ett antal datorer som du är välkommen att använda.

IT-handledning - du kan få hjälp med användandet av din mobil, surfplatta och dator. Det är drop in tisdag, onsdag, torsdag samt bokningsbara tider måndag och fredag.

Underhållning - vi har olika aktiviteter varje vecka, bland annat föreläsningar och musikunderhållning. Alla våra aktiviteter finns i veckoprogrammet och i Corren under rubriken "Linköping idag". Vi finns också  på facebook samt instagram där kan du också följa och ta del av vad som händer hos oss. 

Äldrelotsarna - finns på plats sista onsdagen i månaden och svarar på frågor mellan kl. 14.00-15.00 men har nu sommaruppehåll. Finns på linkoping.se Du kan också ringa 013-206401

Volontärer och ledare - är du senior och vill vara värd hos oss eller engagera dig i olika aktiviteter där du kan göra skillnad så hör av dig på tel. 013-206279 eller mejla ingrid.von.sydow@linkoping.se Du kan också komma in till oss så berättar vi mer!

Färdtjänst - om du åker färdtjänst till oss är det Ågatan 40 som brukar vara hämtning och avlämningsadress. Det finns en ramp vid sidan av ingången. Om man kommer från Stora Torget eller från Domkyrkan och är i behov av rampen är det enklast via Domkyrkogatan.

Visningsmiljö

På Hagdahlska huset - Seniorcenter finns det en visningsmiljö med hjälmedel dit alla intresserade är välkomna. Hit kan du komma för att prova välfärdstjänster som t ex nyckelfria lås, tillsynskamera, trygghetslarm m m. Visniningsmiljön är öppen när seniorcentret är öppet. Kontakta oss gärna på tel. 013- 206279 om du vill ha en personlig visning eller komma med en grupp.

Hagdahlska huset - Seniorcenter

Skicka e-post till Hagdahlska huset - Seniorcenter

E-post: ingrid.m.vonsydow@linkoping.se

Telefon: 013- 20 62 79, 013-26 37 96

Besöksadress: Platensgatan 2 (se karta) Öppettider: Vardagar kl 10.00-16.00

Postadress: Platensgatan 2
582 20 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/hagdahlska http://www.linkoping.se/hagdahlska

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 augusti 2018