Barnens söndagar

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener i höst!

Barnteater på Sagateatern

 

Våra kulturscener gästas av nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00 från 6 oktober till 8 december.

Under hösten kommer Sagateatern att vara stängd för renovering. Familjeföreställningarna i oktober och november är därför flyttade till Skylten och Dansens hus. 

Skyltens café att vara öppet mellan 13.30 och 16.00 för dig som vill ta en fika i väntan på teatern. 

Biljetter

Biljetter till barnföreställningarna kostar 50 kronor per person och köps via länken nedan från och med 1 september.

Om det finns biljetter kvar går det även att köpa i biljettkassan på plats en timme innan föreställning. Då gäller kontant betalning.

Program hösten 2019 

En jazzig dansberättelse om systerskap, samarbete och strävan efter framgång när det bara finns plats för en enda vinnare… Längd: ca 35 min.

Med Folke Dansteater och Östgötamusiken
Ålder: 5-9 år
Scen: Dansens hus, St Persgatan 7

En varm, spännande och lekfull föreställning som bygger på Inger och Lasse Sandbergs kända barnböcker. Om att vara rädd, behovet av trygghet och vänskap och om att få vara den man vill. Längd: ca 40 min.

Med Teater Da Capo
Ålder: 4-8 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

Mamma Mu har varit på äventyr i stan. Mamma Mu tycker att ingenting i stan såg ut så som saker skall se ut. Men hon lärde sig en kul låt att dansa till - Vipp på rumpan affären! Undra om Kråkan också vill lära sig den? Längd: ca 30 min.

Med Teater Trampolin
Ålder: från 4 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

Igelkotten och Mullvaden trivs bra ihop men ibland blir det krångligt när man är så olika. Igelkotten är taggig och snabb. Mullvaden är sammetsmjuk och försiktig. Men trots det – eller kanske just därför! – är de mycket goda vänner. Längd: 40 min.

Med Dockteatern Tittut
Ålder: 2-6 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

Ett lustfyllt äventyr för de yngsta barnen. Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna, men vem ska lyckas fånga den härliga frukten? Längd: 35 min.

Med Hedmans teater
Ålder: 2-5 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

En interaktiv dansföreställning om hopp och att hoppas. Hopp och dans blandas med självreflektion och eftertänksamhet.  Längd: 35 min.

Med Blauba
Ålder: från 6 år
Scen: Skylten, Södra
Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

En sinnrik dansföreställning för de minsta. Kavajen har visst vaknat på fel sida idag och gör lite som den vill. Skorna pratar om ditt och datt. Hatten fattar inte ett skvatt. Längd: 35  min.

Med Big Wind
Ålder: 2-5 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

Som alltid vid den här tiden innan jul är det full fart i tomteverkstaden. Vi får höra många av våra mest kända och omtyckta julsånger tillsammans med Östgötabandet, Ola Lager och Maria Olofsson. Längd: 45 min.

Med Östgötamusiken
Ålder: 4-9 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

En historia som utspelar sig i ett outforskat paradis där djungelns lag råder. Där de starkaste och modigaste överlever. … Men om man inte är så modig då? Om att vara stolt över den man är, om vänskap och om att man faktiskt får vara rädd. Längd: ca 30 min.

Med Teater Imba
Ålder: från 3 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 5 november 2019