Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Barnens söndagar

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener!

Barnteater på Sagateatern

 

Höstens barnföreställningar visas från 20 september till 6 december. 

Våra kulturscener gästas av nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00.

Linköpings kommun följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kopplat till evenemang. Det innebär att antalet platser är begränsat och att evenemang kan ställas in eller flyttas fram med kort notis. Till varje föreställning släpps max 50 biljetter och vi håller avstånd mellan varje sällskap. 

Familjeföreställningarna visas på Sagateatern och Skylten från september till december. Vid föreställningarna på Skyltens kommer cafét att vara öppet mellan 13.30 och 16.00 för dig som vill ta en fika i väntan på teatern. 

Biljetter

Biljetter till barnföreställningarna kostar 70 kronor per person och köps via Tickster. Biljetter för höstens föreställningar släpps 1 september.

Om det finns biljetter kvar går det även att köpa i biljettkassan på plats en timme innan föreställning. På Sagateatern gäller kontant betalning.

Program hösten 2020 

Följ med oss på en resa ut i rymden! Vad består stjärnor av, hur långt borta ligger dom? Dom har alltid funnits med i våra sånger och berättelser. Vårt rymdäventyr är fyllt av sång, dans och förunderliga fakta. Längd: 30  min.

Med Pygméteatern
Ålder: Från 3 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A

Vardagskomik och en igenkännbar situation med något av det första vi lär oss: att ta på kläderna. hur gör jag? Vem blir jag? Och varför är det så svårt att hitta strumporna? Längd: ca 30 min.

Med Teater Tre
Ålder: 2-4 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

En varm musikalisk berättelse om vänskap. Farbror Skrot har alltid mycket att göra men han saknar en riktig vän, en vän som kan hjälpa honom, en vän att prata med. Men en dag får han en idé.... Längd: ca 35 min.

Med Teater Leo
Ålder: 4-9 år
Scen: Saga, Borgmästaregatan 9

I samspel med barnen sjunger vi oss igenom livets frågor i stort och smått. Kända och nyskapade barnvisor i rörelse och sång tillsammans med clownerna. Ackompanjemang av dragspel och andra instrument. Längd: ca 30 min.

Med Teater Laikos
Ålder: från 3-7 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg. I denna humoristiska föreställning möts dikt och dans bland prinsesstårtor och sockertoppar. Följs av dansverkstad med barnen. Längd: ca 25 min + 15 min dansworkshop.

Med Danskompaniet JELNEK
Ålder: 3 - 8 år
Scen: Saga, Borgmästaregatan 9

Visuell och skönt knasig musikföreställning för de minsta. Plötsligt en dag står den bara där. En förtjusande magisk låda - fylld med fantastiska sånger och roliga saker att upptäcka. nyfikenhet, fantasi och musikglädje står i centrum. Längd: ca 35 min.

Med Kompani Dagg
Ålder: 1-5 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Ett magiskt arktiskt äventyr! I en interaktiv, musikalisk föreställning reser Oolik genom snöstormar, oceaner in i våra hjärtan. Längd: ca 50 min.

Med Boulevardteatern
Ålder: 4-10 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Med musik, akrobatik och fanstasi tas vi med till en värld där allt handlar om att hitta leken som försvann. Alla vill leka, alla ska få leka, allbehöver leka! Längd: ca 35 min.

Med Kompani Kläng
Ålder: från 3 år
Scen: Saga, Borgmästaregatan 9

Som alltid vid den här tiden innan jul är det full fart i tomteverkstan med Östgötabandet. Vi får höra många av våra mest kända och omtyckta julsånger. Längd: ca 45 min.

Med Östgötamusiken, Maria Olofsson och Ola Lager
Ålder: 4-9 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Senast uppdaterad den 28 augusti 2020