Hoppa till huvudinnehåll

Sociala medier

Linköpings kommun finns i sociala medier för att möta och föra dialog med Linköpingsbor, besökare och företagare i frågor som rör kommunens verksamhet. Därför hittar du oss på flera av de största sociala mediekanalerna. Där kan du ta del av information, nyheter och annat som berör kommunen. Utöver kommunens gemensamma konton har en del verksamheter egna konton som respektive verksamhet ansvarar för.

Facebook

Genom att följa Linköpings kommun på Facebook får du nyheter, information och tips på vad som är på gång i kommunen. Här kan du även lätt ställa frågor eller föra en dialog med kommunen. Dina kommentarer besvaras av kommunens kontaktcenter Kontakt Linköping.

Instagram

På Instagram kan du ta del av nyheter, information och även tips på vad som händer runt om i kommunen. 

LinkedIn

På LinkedIn sprider kommunen nyheter och information om platsen Linköping och om Linköpings kommun som arbetsgivare. 

För allas trivsel har Linköpings kommun regler för vad som tillåts i sociala medier. Kommunen har en skyldighet att hålla koll på vad som skrivs och tar bort sådant som bryter mot reglerna nedan:

  • förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
  • hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier
  • olovliga våldsskildringar eller pornografi
  • uppmaningar till brott eller om inlägget utgör annan brottslig verksamhet
  • olovligt bruk av upphovsrättskyddat material, exempelvis bilder
  • svordomar eller obscena ord
  • uppgifter som behandlas i strid med PUL
  • sekretessbelagda uppgifter  

Linköpings kommun förbehåller sig rätten att stänga av användare som bryter mot reglerna. Hot och andra brott polisanmäls. Inlägg och kommentarer som bryter mot svensk lag eller som anses olämpliga enligt våra riktlinjer kan tas bort. Kommentarer betraktas som inkomna meddelanden från allmänheten och är därmed allmänna handlingar. 

Linköpings kommun följer dataskyddsförordningen (GDPR) som innebär att vi ska skydda personuppgifter. Det innebär att vi inte lägger ut bilder eller personuppgifter till personer utan deras samtycke. Så fort du interagerar, det vill säga gillar, eller kommenterar, inlägg på kommunens konton så räknas din aktiva handling som ett samtycke på att dina personuppgifter får förekomma på kontot och inlägget, till exempel i form av länk till din profil. Samma sak gäller om du skickar privata meddelanden till kommunen.

Läs mer om kommunens behandling av personuppgifter via länken nedan.

Senast uppdaterad den 9 maj 2023

Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 7.30-17.00.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: