Hoppa till huvudinnehåll

Folkungaskolans dansprofil

Är du dansintresserad och gillar att stå på scen? Tycker du om att använda kroppen som ditt uttrycksmedel? Då är Dansprofilen något för dig.

Hos oss får du en grundläggande dansutbildning i street, jazz och modern/nutida dans. Vi lägger fokus på glädjen i att dansa och att utveckla sin kreativa förmåga.

På dansprofilen har vi flera danspass per vecka i Folkungahallens fina dansstudio. Under lektionerna jobbar vi med teknik, koordination och koreografi. Eleverna får även lära sig att själva skapa egna koreografier.

Under utbildningstiden medverkar eleverna i flera föreställningar både tillsammans med körprofilen och i egen regi.

Målet med undervisningen är att eleverna ska utveckla sin dans både tekniskt, musikaliskt och dynamiskt. Vi jobbar även med att hitta känsla och inlevelse i dansen. På danslektionerna jobbar vi med kroppen som uttrycksmedel och våra elever får utöver träning i motorik och rörelse även en god kroppskännedom.
Under vissa perioder har vi fysträning då vi tränar kondition och styrka.

Inträdesprov

Alla är välkomna att söka oavsett förkunskaper men det är en fördel om du har dansat tidigare.
Det spelar ingen roll vilken dansstil du har tränat. Det viktiga är att du har stort intresse för dans och att du är träningsvillig.

Om du söker till dansprofilen kommer du att kallas du till ett inträdesprov. Dessa brukar ligga i februari. Provet är upplagt som en längre danslektion med olika moment. Det ingår teknikövningar, rytmikövningar, diagonaler och en koreografi.

Senast uppdaterad den 16 januari 2024