Hoppa till huvudinnehåll

Om Berzeliusskolan

Berzeliusskolan ligger centralt i Linköping, i stadsdelen Vasastaden, på bekvämt gångavstånd från tåg och bussar vid Resecentrum. Skolan är precis nyrenoverad och här finns flera olika skolformer och inriktningar som bidrar till en avspänd atmosfär som välkomnar alla.

Berzeliusskolans entré

Berzeliusskolans huvudentré

Berzeliusskolan är en skola med tre olika skolformer - gymnasieskola, anpassad gymnasieskola samt grundskola för årskurs 7 - 9. Här jobbar vi med trivsel och meningsfullhet. Det betyder att vi har tydliga regler, handlingsplaner och en väl utbyggd elevvård vars syfte är att skapa en trygg miljö för elever och vuxna. Självklart finns ett välutrustat och bemannat skolbibliotek. Sist men inte minst finns en välutbildad, engagerad och erfaren personal som ser till att du kommer att trivas och att dina år på Berzeliusskolan blir så meningsfulla som möjligt. Vårt mål är att Berzeliusskolan ska vara det bästa valet för elevers lärande och utveckling och vi vill att Berzan ska vara det naturliga valet.

Gymnasium

Berzeliusskolan är en gymnasieskola med hög undervisningskvalité på naturvetenskaps- och teknikprogrammen. För de som läser teknikprogrammet erbjuder även ett fjärde år på teknikprogrammet som leder fram till gymnasieingenjörsexamen. Här finns också Språkintroduktion för elever som är nya i Sverige. Vi har också ett individuellt alternativ för elever som behöver anpassad skolgång för att komma tillbaka till skolan.

Anpassad gymnasieskola

Berzeliusskolan är dessutom en anpassad gymnasieskola. Vi erbjuder två nationella program, Estetiska verksamheter samt Samhälle, Natur och Språk. På den anpassade gymnasieskolan finns också Individuella programmet där utbildningen kan anpassas efter elevens behov och förmåga. 

Grundskola

Berzeliusskolan är också en grundskola för årskurs 7-9 med sina årskursindelade arbetslag och populära profilklasser i idrott. Hösten 2012 startade även en spetsutbildning i matematik, biologi, fysik och kemi. Här finns också IVAS med möjlighet till individuellt anpassade studier för elever med autismspektrumdiagnos.

Postadress: Berzeliusskolan
581 81 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/berzelius https://www.linkoping.se/berzelius

Senast uppdaterad den 28 maj 2023