Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om Berzeliusskolan

 

Berzeliusskolan ligger centralt i Linköping, i stadsdelen Vasastaden, på bekvämt gångavstånd från tåg och bussar vid Resecentrum. Skolan är precis nyrenoverad och här finns flera olika skolformer och inriktningar som bidrar till en avspänd atmosfär.

Här finns

  • en gymnasieskola med hög undervisningskvalité på naturvetenskaps- och teknikprogrammen. Berzeliusskolan erbjuder även ett fjärde år på teknikprogrammet som leder fram till gymnasieingenjörsexamen. I februari 2016 startade den första gruppen på SI - språkintroduktion

  • en grundskola med sina årskursvisa lag och populära profilklasser och inriktningar i idrott och NO. Hösten 2012 startade även en spetsutbildning i matematik, biologi, fysik och kemi

  • en gymnasiesärskola som erbjuder individuellt och nationella program

  • IVAS - Individuellt anpassade studier för elever på högstadiet med Aspergers syndrom och högfungerande autism där metodik och pedagogik anpassas efter elevens behov. 

Du kan läsa mer om våra skolformer, program och inriktningar i menyn. Vi har tydliga regler, handlingsplaner och en väl utbyggd elevvård vars syfte är att skapa en trygg miljö för elever och vuxna. Självklart finns ett välutrustat och nyrenoverat skolbibliotek. Sist men inte minst finns en välutbildad, engagerad och erfaren personal som ser till att du kommer att trivas och att dina år på Berzeliusskolan blir så meningsfulla som möjligt.

Berzeliusskolan är en relativt ung skola. Byggnaden stod klar 1953 och fungerade under femtio- och sextiotalen som en grundskola med namnet Vasaskolan. Grundskoledelen fasades ut under slutet av sextiotalet och i stället flyttade, efter en ombyggnad, Högre tekniska läroverket in i lokalerna. Efter ett år i de nya lokalerna fick skolan 1967 namnet Berzeliusskolan.

Därefter har skolan byggts om och renoverats vid tre tillfällen, den senaste blev efter fyra år klar 2017. I mitten av 1980-talet var gymnasieskolan som störst med cirka 1 400 elever. Sedan 1997 bedrivs det åter grundskoleundervisning för årskurserna 7-9 i Berzeliusskolans lokaler. I dag finns även gymnasiesärskola och IVAS (Individuellt anpassade studier) för år 7-9 och totalt går drygt 1 600 elever på skolan. 

Skolans namn kommer naturligtvis från Linköpings store naturvetare, Jöns Jacob Berzelius. Bilden nedan visar när den dåvarande kungen, Gustav VI Adolf, besökte den nybyggda skolan under sin Eriksgata 1953.

Länkar och dokument
Berzeliusskolan

Till e-postformulär för Berzeliusskolan

E-post: Berzelius@linkoping.se

Telefon: 013-20 74 00

Besöksadress: Gustav Adolfsgatan 25 (se karta)

Postadress: Berzeliusskolan
581 81 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/berzelius http://www.linkoping.se/berzelius

Senast uppdaterad den 21 januari 2020