Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Teckenspråk: Hitta bostad

Hitta bostad

I Linköping finns det kommunala och privata bostadsbolag. Bland bostäderna finns det särskilda bostäder för studerande och för seniorer.
Du hittar kontaktuppgifter till många fastighetsägare i listan ”Hyresvärdar i Linköping”. Listan finns på kommunens webbplats linkoping.se.

Du kan också få den på något av kommunens medborgarkontor. Det är Linköpings kommun som har gjort listan i samråd med de fastighetsägare som vill ha med sina kontaktuppgifter. Du får själv ta kontakt med hyresvärdarna. Det är hyresvärdarna själva som har ansvar för informationen om sina lediga lägenheter och om hur du ställer dig i kö.

Det finns flera fastighetsbolag som erbjuder seniorboende eller 55+ och trygghetsboende för dig som är över 70 år.

Seniorboende

Seniorboende är inte detsamma som serviceboende eller vårdbostad. Det är  lägenheter som är speciellt anpassade för äldre. De kan till exempel vara utrustade med timer för eluttag, handtag i badrum och vara utan trösklar. Du som fyllt 55 år har möjlighet att ställa dig i kö för ett seniorboende.

Trygghetsboende

Trygghetsboende är bostäder med extra trygghet och gemenskap för dig som har fyllt 70 år. Det finns en värd i boendet samt gemensamma sällskapsrum för olika aktiviteter.

Särskilt boende

Det finns också något som kallas särskilt boende. Särskilt boende är till för dig som inte längre kan få ditt behov av tillsyn, omvårdnad, trygghet och säkerhet tillgodosett i ditt vanliga boende, genom till exempel hemtjänst eller dagverksamhet. Äldrelotsarna kan svara på frågor om särskilt boende.
Det finns ingen kommunal bostadsförmedling i Linköping. Du får själv kontakta olika hyresvärdar.


Du kan hitta mer information på kommuns webbplats :

Senast uppdaterad den 10 februari 2021