Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ansök om inackorderingstillägg

En e-tjänst för dig som är folkbokförd i Linköpings kommun. Med den här e-tjänsten kan du ansöka om inackorderingstillägg om du studerar i en gymnasieskola som drivs av kommun eller landsting. Studerar du på en fristående skola, riksinternatskola eller folkhögskola ska du istället vända dig till CSN för att söka inackorderingstillägg.

Om e-tjänsten

För att kunna fylla i e-tjänsten behöver du bifoga ett studieintyg från skolan. 

För att få tillägget måste den totala restiden mellan hemmet och skolan vara minst 3 timmar. Inackorderingstillägget utbetalas under högst nio månader per läsår till och med det första kalenderhalvåret det år då eleven fyller 20 år.

Läs mer om regler och bidragsbelopp: https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/gymnasieskola/reseersattning-och-inackorderingstillagg/

Relaterad information

De uppgifter du lämnar hanteras i ordinarie verksamhetssystem. Uppgifterna gallras ur e-tjänsten efter två veckor.

E-legitimationer

Vissa av Linköpings kommuns e-tjänster kräver att du loggar in med e-legitimation.

Följande e-legitimationer används. (Avvikelser kan förekomma.)

  • BankID
  • E-medborgarkonto
  • Foreign eID (För dig med ett eID från ett annat land. Välj inloggningsmetod Foreign eID i e-tjänsten för att se vilka länder det gäller.)
  • Freja eID+
  • Telia e-legitimation

BankID

BankID är en elektronisk ID-handling som är jämförbar med pass, körkort och andra fysiska legitimationshandlingar. Alla privatpersoner som har svenskt personnummer kan skaffa BankID e-legitimation genom sin bank. Ett BankID har samma värde och används på samma sätt, oavsett vilken bank som utfärdat det.

Har du frågor, funderingar eller problem med ditt BankID bör du kontakta din bank.

Freja eID+

Freja eID+ är en gratis, svensk e-legitimation.

För att skaffa Freja eID+ behöver du ha en smart mobil, en fysisk legitimation och ett e-postkonto. Du behöver också göra ett besök hos ett ATG-ombud för ID-kontroll.

Om du inte får, kan eller vill skaffa BankID kan Freja eID+ vara ett alternativt

Telias e-legitimation

Upplever du problem med e-tjänsten eller har frågor kring e-tjänsten är du välkommen att höra av dig till Kontakt Linköping.

Du som har skyddad identitet ska inte använda denna e-tjänst. Ta kontakt med Kontakt Linköping så får du hjälp med ditt ärende.

Utskriven blankett skickas till:

Linköpings kommun
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen 
Att: registrator bildningsnämden
Apotekaregatan 13C, 581 81 LINKÖPING

Senast uppdaterad den 7 januari 2021