Bokbussen

Få ett SMS när bokbussen är på väg

Vi skickar ut ett meddelande en stund innan vi åker. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Tjänsten är gratis.

Eftermiddags- och kvällsturer

På eftermiddagar och kvällar (måndag-fredag) åker vi till större och mindre orter i Linköpings kommun, och då är alla välkomna att besöka oss. Om det är någon hållplats du saknar, går det bra att kontakta oss - kanske har vi möjlighet att ordna en hållplats i närheten av just dig.

Förmiddagsturer

På förmiddagar (måndag, tisdag och onsdag) besöker vi skolor och förskolor som har långt till ett bibliotek. Vår verksamhet gentemot skolorna riktar sig till de skolor och förskolor som har långt till ett bibliotek. Under läsåret besöker vi 10 skolor, varav de flesta är låg- och/eller mellanstadieskolor, samt cirka 45 förskolor. Varje skola/förskola får besök var fjärde vecka. Klasserna besöker bokbussen i sällskap med sin/sina lärare enligt ett särskilt schema.

Skolverksamheten bedrivs på förmiddagarna måndag-onsdag. Vi börjar köra ett par veckor efter skolstart och slutar ett par veckor innan sommarlovet. Dessutom har vi uppehåll när det är skollov. Det betyder att varje skola får besök av bokbussen cirka 10 gånger på ett läsår.

Servicen består av att bokbussen står vid skolan/förskolan, enligt schema, för att alla som vill skall kunna låna böcker. Det är alltid en bibliotekarie med på turen som hjälper elever och lärare att hitta böcker de söker och/eller ger lästips till dem som efterfrågar det. För att få en så bra kontakt som möjligt med lärare och elever är det alltid samma bibliotekarie som åker till en viss skola.

Tack vare denna verksamhet har alla barn utanför tätorten möjlighet att regelbundet låna böcker!

Bokbussen

Observera att vi kring helger samt röda dagar kan ha andra öppettider, http://www.linkoping.se/uppleva-och-gora/bibliotek/oppettider/. Ordinarie öppettider hittar du nedan.

Skicka e-post till Bokbussen

E-post: bokbuss@linkoping.se

Telefon: Bokbussen: 013-20 68 98, expeditionen: 013-20 66 30

Öppettider: Våra turlistor hittar du på vår hemsida, se adress nedan

Postadress: Linköpings kommun, Bokbussen, Box 1984, 581 19 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/bokbussen http://www.linkoping.se/bokbussen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 januari 2020