Om förskolan

Förskolan Furubackavägen består av två avdelningar, Pusselbiten med barn 1-3 år samt Sprattelgubben med barn 3-5 år.

Förskolan Furubackavägen 2

Pusselbiten
Telefon 013 - 20 66 95

 

Sprattelgubben
Telefon 013- 20 52 67

Vår verksamhet

Furubackavägens förskola har två åldersinriktade avdelningar som ligger vid en återvändsgata i Malmslätt, lugnt och avskilt från biltrafik. Förskolan har två olika hus. Avdelningen Pusselbiten ligger i ett hus som är anpassat för de yngre barnen. De äldre barnen går på Sprattelgubben där lokalerna ligger i två plan. Stor del av personalgruppen har varit beständig i många år.

Vi pedagoger har som ledord att vara närvarande, lyhörda, flexibla vilket gör det möjligt att möta den föränderliga barngruppen. Förskolan arbetar medvetet med människans lika värde, det vill säga att vi ser ingen skillnad på likheter-olikheter.

Miljö

Förskolan har en fantastisk utemiljö med stora gräsytor där barnen får träna sin motorik, nyfikenhet, fantasi och lek och lärande. Vi har många rum att vistas i inomhus vilket gör att barnen kan delas upp i mindre grupper efter intresse. Hos oss är lärmiljöerna föränderliga då vi utgår från barnens intresse. På så sätt kan de erövra nya kunskaper och erfarenheter.

Lärande för Hållbar utveckling

På vår förskola har vi arbetat många år med att få barnen aktiva/uppmärksamma på miljöarbete. Hela Malmslätts område arbetar nu med Hållbar utveckling som är ett av våra prioriterade mål. Vi på Furubackavägens förskola arbetar projektinriktat och har nu fokus på att bli Grön Flagg certifierade. Vi strävar efter att barnen ska få ett naturligt tänk och medvetenhet om att vara rädda om jordens befolkning och dess resurser.

 

 

Förskolan Furubackavägen 2

Skicka e-post till Förskolan Furubackavägen 2

E-post: norraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 52 67

Besöksadress: Furubackavägen 2 (se karta)

Postadress: Förskolan Furubackavägen 2
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/fskfurubackavagen2 http://www.linkoping.se/fskfurubackavagen2

Rektor: Ann-Kristin Anstérus
Telefon: 013-20 65 17

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 5 april 2018