Hoppa till huvudinnehåll

Om förskolan

Vi har en stor gård med olika lekytor, mycket gräs, asfalterade cykelbanor, klätterställning med rutschkana och sandlådor. Gården angränsar också till Ljungsbro skola där vi också kan ta vara på de olika lekmöjligheterna bl.a. motorikbana. Vi tar vara på vår fina natur runt om oss, promenader/utflykter med olika upplevelser bland annat Göta kanal, skogen och andra lekplatser. Vi har också närhet till bibliotek och centrala Ljungsbro som barnen får uppleva.

Förskolan Sportvägen 1

Innemiljö

På vår förskola står barnens lärande, lek och nyfikenhet i fokus. Vi ser över och förändrar våra lärmiljöer efter barnens intresse och vårt pågående temaarbete.

Utemiljö

Utevistelsen har en stor betydelse, därför är det viktigt för oss att vår utemiljö förändras för att utmana barnens lek, samspel och lärande. Tack vare vår stora gård har barnen många möjligheter till varierad lek under dagen.

Pedagoger

Här arbetar engagerade, stolta och nyfikna pedagoger med mycket erfarenhet och kompetens. Arbetsklimatet är varmt, öppet och professionellt. Här på förskolan är mötet med varandra viktigt, vi ser varandras olikheter som en styrka i vårt gemensamma värdegrundsarbete. Vi vill att alla ska känna sig trygga och trivas på förskolan. På förskolan fokuserar vi mycket på barnens språkutveckling.

Kontaktuppgifter

Är ni intresserade av att komma på besök, kontakta oss för mer information 

Bamse (1-3 år) 013-26 37 93
Rödluvan (1-3 år) 013-26 37 46

Guldlock (3-5 år) 013-26 37 18
Nalle Puh (3-5 år) 013-20 57 87

Postadress: Förskolan Sportvägen 1
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/fsksportvagen1 https://www.linkoping.se/fsksportvagen1

Rektor: Jeanette Hellström
Telefon: 013-26 36 57
Rektor biträdande: Carina Henningsson

Senast uppdaterad den 10 mars 2022