Om förskolan

I ett flerfamiljshus i Hejdegården ligger förskolan Paletten med plats för 24 st barn. Förskolan ligger nära lekparker, skogs- och strövområden runt Stångån och Trädgårdsföreningen. Att leka och röra sig ute är något vi tar vara på under hela året. Vi är fyra pedagoger som arbetar här, förskollärare och barnskötare, samt ett köksbiträde i köket.

fasad förskolan Hejdegatan 52A

 

Struktur

Förskolans ramtider är kl. 6.00 - 18.30. Öppettiderna kan dock variera utifrån barnens tillsynstider, vilket gör att öppnings- och stängningstiderna kan variera olika dagar.

 

Vår lärmiljö

Paletten är en 1-5-årsavdelning med plats för 24 barn. Vi erbjuder pedagogisk lärmiljö och aktiviteter enligt läroplanen. Barnens inflytande är viktigt och de inspireras till att interagera, leka och lära tillsammans.
Barnen delas upp i mindre grupper under dagen då de kan utforska och utmanas i lärprocesser efter ålder och intresse.

 

 

Arbetssätt

I vår enhet är Lärande för hållbar utveckling prioriterat område med målet att bli en Grön flagg-förskola. Det området sätter tydlig prägel på vår planering, lärmiljö och reflektion och genomsyrar verksamheten. I praktiken innebär det att vi utmanar barnens nyfikenhet och förståelse för hållbar utveckling. Till exempel genom projektarbete, olika experiment, våra odlingslådor, reflektion tillsammans med barnen och att förändra lärmiljön efter barnens intresse.
Lärande för hållbar utveckling är för oss att belysa de tre dimensionerna social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling. Under läsåret har vi tre delprojekt, ”Skräp på en planka”, ”Hållbart vatten” och ”Insektshotell”. Genom dessa delprojekt är sedan målet att erhålla en Grön flagg-certifiering som Håll Sverige Rent delar ut. I projektarbetet har vi också en kontaktpolitiker knuten till oss.
Vill ni besöka oss är ni välkomna att göra det. Ring oss på 013-20 59 97 så bestämmer vi en tid.

 

 

Förskolan Hejdegatan 52A

Skicka e-post till Förskolan Hejdegatan 52A

E-post: ostraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 59 97

Besöksadress: Hejdegatan 52A (se karta)

Postadress: Förskolan Hejdegatan 52A
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/fskhejdegatan52a http://www.linkoping.se/fskhejdegatan52a

Biträdande Förskolechef: Therése Jönsson
Telefon: 013-26 27 34

Förskolechef: Annika Bladh
Telefon: 013-29 46 24

Se fler kontaktuppgifter
Se färre kontaktuppgifter
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 november 2018