Hoppa till huvudinnehåll

Birgittaskolans gymnasium

Birgittaskolan är en kommunal skola och centralt belägen i Linköping.
Din tid på gymnasiet ska vara tre bra år. Ett gymnasieprogram som passar just dig och dessutom öppnar dörrar för många framtidsmöjligheter. Ett jobb att trivas med, eller fortsatta studier här hemma eller kanske utomlands. Tillsammans hjälper vi dig att nå dina drömmar.
 

Program och inriktningar

Vi erbjuder

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet
  • Introduktionsprogram.

Vi erbjuder även Nationell idrottsutbildning -NIU i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings kontåkningsförening samt Lokal idrottsutbildning -LIU i samarbete med RP IF och LASS . Dessa utbildningar är för dig som vill utöva del av din sport på skoltid. Från och med hösten 2023 söker du som ska börja i årskurs 1 dessa utbildningar på Linköpings idrottsgymnasium.

Nyfikenhet, kreativitet och arbetsglädje

Birgittaskolan är en skola där elever tar ansvar för sina studier, växer som individer och förbereds inför arbete och fortsatta studier i hela världen. Som elev är du delaktig och har inflytande över utbildningens innehåll, bland annat genom det nära samarbetet våra engagerade lärare. Vårt mål är att du som elev alltid ska känna nyfikenhet, kreativitet och arbetsglädje.

Lång erfarenhet av utbildning

Skolan har välutbildad, engagerad och erfaren personlig och tillsammans med dig hjälper vi dig att nå dina mål.Här blir du sedd och får möjlighet att utvecklas. Vi är mångsidiga och framtidsorienterade i vår undervisning. Vi ser alltid till dina individuella förmågor och behov. Vår skolmiljö är utformad för att främja lärande, harmoni, trivsel och trygghet. Vår elevhälsa arbetar aktivt med att främja alla elevers mående och skapa en trygg läromiljö.

Elevinflytande

Som elev är du delaktig och har inflytande över utbildningens innehåll, bland annat genom det nära samarbetet med våra engagerade lärare. Vårt mål är att du alltid ska känna nyfikenhet, kreativitet och arbetsglädje.

Våra lokaler

Skolan har unika och välutrustade lokaler såsom labsalar och metodsalar. Birgittaskolan har självklart ett bibliotek och där hittar du ett stort utbud av böcker, studieplatser och grupprum. I huset finns restaurang Kryddan som serverar lunch måndag-fredag.

Samverkan med arbetslivet

Vi har en god samverkan med arbetslivet och många olika företag och vi arbetar för att skapa goda förutsättningar och förbereda våra elever för arbetslivet.

Välkommen till oss! Tillsammans skapar vi din framtid.

Wifi

Elever och skolpersonal kan ansluta till sig till trådlösa nätverket Eduroam.
För att kunna använda Eduroam behöver du hämta ett lösenord.

Du behöver vara ansluten till datorer för att kunna skapa ett konto.

SKAPA KONTO TILL EDUROAM

Välj klass - vecka eller termin. Då får du schema för klassen. Vill du ha ett personligt schema får du det på skolan.

Länk till schema -Skola 24

Postadress: Birgittaskolan i Linköping
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/birgitta https://www.linkoping.se/birgitta

Områdeschef

Tangra Brussander

Telefon: 013-26 38 86

Rektor Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet

Björn Kjellman 

Telefon: 013-20 72 51

Rektor Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet

Espen Surén

Telefon: 013-20 63 72

Rektor IVAS

Charlotta Stjärne

Telefon: 013-26 39 95

Senast uppdaterad den 21 maj 2024