Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Stipendier och stiftelser

Linköpings kommun förvaltar totalt 57 stiftelser och fonder. En del kan sökas av privatpersoner, men de flesta är till för olika verksamheter.

En gång per år sker annonsering om utdelning från de stiftelser som privatpersoner kan söka medel från. Det sker i Östgöta Correspondenten, Linköpings Tidning och Linköpingsposten i mitten av september. Då finns ansökningsblanketter här på hemsidan. Ansökningstiden går ut i mitten av oktober.

För vissa stiftelser sker separat annonsering under det första kvartalet varje år. Det gäller bland annat Stiftelsen Tornbylyckorna-Lektorshagen i Linköping, KE Westmans stiftelse, Stiftelsen Mitt sommarbarn - Pinnarpsbaden och Stiftelsen Eklandskapet.

En stiftelse bildas genom ett förordnande och förvaltar varaktigt en självständig förmögenhet för ett bestämt ändamål. Stiftelsen styrs av en stiftelseurkund, som bland annat anger hur förmögenheten ska användas och vem eller vilka som är destinatärer (mottagare).

Till skillnad från ett bolag eller en förening har en stiftelse inga medlemmar eller ägare.

Sedan 1996 finns en stiftelselag som bland annat reglerar hur en stiftelse bildas, hur förvaltningen kan ordnas samt tillsyn över stiftelsernas skötsel. För vidare information om stiftelser se Stiftelselag (1994:1220).

Kontakt vid frågor

Kamilla Dulaimi

Kommunledningsförvaltningen

Skicka e-post till Kamilla

E-post: kamilla.dulaimi@linkoping.se

Sök bland stipendier och stiftelser

Filtrera resultatet genom att exempelvis välja område.

För vem

Område

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 11 april 2018