Hoppa till huvudinnehåll

Vanlig sida

Ingressen ska vara en sammanfattning av din sida och är även den metabeskrivning som visas på google vid en sökträff. I ingressen ska man försöka få med de sökord som är viktiga för sidan, som man tror att besökaren söker på.

Stora torget

Det här är bildtext till sidans artikelbild. En bild ska tillföra texten något och inte bara vara till prydnad för sidan.

Rubriker (Rubrik 2)

Det är viktigt med bra och tydliga rubriker för att användaren ska kunna hitta lätt i texten. Även sökmotorerna läser av tydliga rubriker och din sida får bättre sökträffar.

En bildtext med fotograf: Mostphotos

Underrubrik (Rubrik 3)

Rubrikerna ska även komma i rätt ordning och ingen rubriknivå får hoppas över. Viktigt är också att inte använda fetmarkering i rubriker eller istället för rubriker.

Tabeller

Tabeller ska användas sparsamt och det är viktigt att dess storlek är i procent och inte i en fast storlek. Det är för att en tabell ska vara responsiv och fungera i olika skärmstorlekar.

Det är även viktigt att märka upp vilka celler som är rubrikceller (Huvudcell), vad som är dataceller. Det är för att de läshjälpmedel som finns ska läsa innehållet i tabellen på rätt sätt.

     
Rubrik 1   Rubrik 2 Rubrik 3 
 Datacell1 Datacell2 Datacell3

Kontakta oss

Kontaktuppgifter ska alltid placeras längst ner på sidan. 

Kontakt Linköping

Linköpings kommuns kontaktcenter svarar på dina frågor och ger dig information om kommunens tjänster.

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07:30-17:00 (juni - augusti, 07:30-16:00)

Senast uppdaterad den 6 december 2022