Hoppa till huvudinnehåll

Bild Linköping

Bild Linköping - Linköpings historia i bilder!

Fotografier från slutet av 1800-talet fram till idag. I bilddatabasen finns bilder från både professionella fotografer och privatpersoner. Motiven är varierande och visar Linköpings stads fantastiska utveckling. Vi fokuserar på samhällsmiljöer och människor i Linköpings vardag. Motiv av bebyggelse och dokumentärfotografi prioriteras före rena landskaps- och porträttbilder.

Göta kanal tidigt 1900-tal. Foto: Arvid Eriksson/Bild Linköping

På gång

  • Linköpings badhus genom tiderna Utställning i entrén, Linköpings simhall
  • Vykort från förr Utställning i Postmuseet i Gamla Linköping
  • Gröna Hatten Kiosken på Tinnisområdet. Har du minnen eller bilder? Kontakta oss!
  • Kungsbergsskolan i Linköping Vi jobbar med att dokumentera skolan

Vi behöver din hjälp

Har du Linköpingsbilder som kan berika vår bilddatabas? Kontakta Bild Linköping, vi lånar gärna dina bilder och digitaliserar!

Bild Linköping jobbar med digitalisering av äldre bilder genom scanning och reprofotografering. Efter att bilden digitaliserats lämnas originalfotografiet tillbaka till ägaren. Fotografen äger fortsatt rätten till sin bild. Vi tar även gärna emot information om befintliga bilder i bilddatabasen -fakta är viktigt för oss. Det enklaste sättet att lämna information är via vår sida på Digitalt museum.

Att beställa bilder från Bild Linköping

Vi följer de upphovsrättsliga lagar och regler som gäller. Vid publicering av bilder från bilddatabasen vänligen ange Bild Linköping samt fotografens namn som källa, alternativt "fotograf okänd". När du beställer en bild köper du bara rätten att använda den i ett bestämt sammanhang, i grunden äger alltid fotografen rätt till bilden. Lägg gärna din beställning via mail eller direkt på vår sida på Digitalt museum.  Vissa bilder kan du enkelt ladda ner på egen hand.

Dataskyddsförordningen - Vad gäller hos oss?

Den som mot sin önskan finns avbildad eller beskriven i Digitalt museum kan få bilden/uppgiften borttagen därifrån efter kontakt med Bild Linköping. Dock går bestämmelserna i arkivlagen före dataskyddsförordningen när det gäller bevarande och gallring personuppgifter i allmänna handlingar och bilden/uppgiften kommer bevaras på annat sätt.

 

Här kan du läsa mer om kommunens behandling av personuppgifter:

Öppettider 

Just nu har vi begränsade öppettider, vi har längre leveranstid på bildbeställningar. Vi tar för närvarande endast emot bokade besök. 

På Digitalt museum är det alltid öppet- välkommen att besöka oss där!

 

Bild Linköping

Bild Linköping finns i Gamla Linköping som en del av Linköpings Konst & Museer. Du är välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post vardagar mellan 8-16. Vi tar för närvarande endast emot bokade besök och visningar.

Till e-postformulär för Bild Linköping

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0)13-26 32 05
Telefontid: Måndag-Fredag 8-16

Besöksadress: Tunnbindaregatan 1, 581 81 Linköping (se karta) Öppettider: Måndag-Fredag 8-16

Besöksadress : Tunnbindaregatan 1, 581 81 Linköping Öppettider: Måndag-Fredag 8-16

Postadress: Tunnbindaregatan 1

Webbadress: http://www.linkoping.se/bild-linkoping http://www.linkoping.se/bild-linkoping

På Digitalt museum har vi alltid öppet!

https://digitaltmuseum.se/owners/S-BL

Senast uppdaterad den 11 januari 2023