Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Bild Linköping

Bild Linköping - Linköpings historia i bilder!

Fotografier från slutet av 1800-talet fram till idag. I bilddatabasen finns bilder från både professionella fotografer och privatpersoner. Motiven är varierande och visar Linköpings stads fantastiska utveckling. Vi fokuserar på samhällsmiljöer och människor i Linköpings vardag. Motiv av bebyggelse och dokumentärfotografi prioriteras före rena landskaps- och porträttbilder.

Foto: Folke Fromholtz

På gång!

Med Öga för Östergötland

Sommaren 2022 visas östgötska pressbilder i toppklass i en utställning i Domprost Elfs stall. Fotograf Rolf Olson är en av de första pressfotograferna från Linköping. År 2021 gav han sin samling Östgötska motiv till Bild Linköping. Samlingen har nu digitaliserats och finns publicerad på Digitalt museum. I den här utställningen visas ett urval pressbilder från hela Östergötland från Rolfs tidiga år som fotograf.

Rolf Olson växte upp i närheten av området Stolplyckan och började sin bana på Saabs reklamfotoavdelning. Efter ett helt yrkesliv som fotograf
slutade han sin karriär som TV-fotograf på Rapport. Rolf tillhör den första generationen pressfotografer som på 1950-talet fick arbete i den svenska landsortspressen. Under sina år i Linköping och Norrköping hann Rolf med nyfiken blick fånga vardagen i Östergötland med sin Rolleiflexkamera.


Öppet ti-fr kl 10-17, lö-sö kl 11-16 till och med den 14/9 (ej 24/6).
Under Tidernas sommar, 27/6-14/8 öppet dagligen kl 10-17.