Hoppa till huvudinnehåll

Ordningsregler för elever på Arenaskolan 2021-2022

Rättigheter

Skyldigheter

Jag har rätt till undervisning. Jag passar tider, har med mig rätt arbetsmaterial och använder tiden till lärande.
Jag har rätt till en bra och trivsam arbetsmiljö. Jag ser till att hålla rent och snyggt efter mig och respekterar skolans och andras saker. Jag har inte med mig mat och dryck i klassrummet.
Jag har rätt till ett bra arbetsklimat. Jag bidrar till ett bra arbetsklimat och följer instruktioner från lärare och annan personal.
Jag har rätt till trygghet. Jag har ett gott uppförande och ett vårdat språk, visar respekt och utsätter ingen annan för psykisk eller fysisk kränkning.
Jag har rätt till en mobilfri lärmiljö. Jag tar med mig min mobil på eget ansvar till skolan. Mobiltelefon lämnas i mitt skåp eller i det ”mobilhotell” som finns i klassrummet. I matsalen använder jag inte mobiltelefonen utan umgås med mina kompisar.
Jag har tillgång till en lärplatta under mina år på Arenaskolan. Jag tar med min laddade lärplatta till varje lektion och har den på bänken med skärmen nedåt tills läraren säger att den ska användas. Jag följer de IKT-regler som finns.
Jag har tillgång till två låsbara skåp. Jag ansvarar för mina skåp och mina värdesaker. I bokskåpet har jag mina böcker och mitt skolmaterial. I klädskåpet förvarar jag mina ytterkläder och ytterskor under skoldagen. 
Jag har rätt till en drogfri miljö. Jag respekterar att tobak, e-cigaretter, nikotinfritt/tobaksfritt snus, narkotika och alkohol är förbjudna inom skolans område.

 

Senast uppdaterad den 14 november 2022