Hoppa till huvudinnehåll

Om Arenaskolan

Arenaskolan är en idrottsskola belägen vid Linköpings Arena. I nya fina lokaler erbjuder Arenaskolan bra förutsättningar för studier och aktivt idrottande för alla våra elever.

Arenaskolans byggnad med konstverk i förgrunden i form av en fotboll i färgat glas

 

Arenaskolan årskurs 7-9

Arenaskolan är en idrottsskola belägen vid Linköpings Arena. I nya fina lokaler erbjuder Arenaskolan bra förutsättningar för studier och aktivt idrottande för alla våra elever.

På Arenaskolan går cirka 550 elever i årskurs 7-9. Arenaskolans övergripande mål är att elever ska nå maximalt lärande, likvärdighet och lust och engagemang för sina studier. För att nå de övergripande målen arbetar skolan med samsyn inom viktiga områden som vi vet påverkar elevernas utveckling i sitt lärande. Skolan arbetar därför aktivt med värdegrundsarbetet, tydliga ordningsregler och studiero - som vi vet främjar ett maximalt lärande. Likvärdighet för eleverna når vi genom samplanering och sambedömning i alla skolans ämnen. Lust och engagemang skapar vi genom ett relationellt ledarskap där alla elever ska känna sig sedda varje dag i skolan och lärare har fokus på sitt kärnuppdrag. Arenaskolan satsar också på elevcoacher i och utanför klassrum som skapar trivsel och trygghet för eleverna.

Elevrådet har en aktiv roll på skolan och de har ett stort engagemang för att påverka skolan på ett positivt sätt med elevnära frågor och de skapar en delaktighet för alla elever. Skolbiblioteket har en mycket viktig roll på skolan som arbetar specifikt med att få alla elever att bli aktiva läsare och informationskunniga.

På Arenaskolan finns profiler inom fotboll, hockey, dans, simning och konståkning. För frågor om skolans profiler kontakta Stefan Petersson på följande mejladress:

Inriktning i idrott och hälsa på Arenaskolan

Elever som i skolvalet väljer Arenaskolan utan profil, kommer automatiskt att få mer idrott och hälsa på schemat genom att skolan har valt inriktning inom idrott och hälsa. Inriktningen heter Multiidrott och elever får testa på olika idrotter och aktiviteter.

Arenaskolan blandar olika profiler och inriktning i alla klasser. En blandad elevsammansättning gynnar alla elever. De får lära känna nya kompisar, det blir en jämn fördelning av killar och tjejer samt att det blir fokus på studier i skolan. Om du är nyfiken på lite mer från vardagen på Arenaskolan så följ oss gärna på instagram @arenaskolan.

Välkommen att söka till Arenaskolan!

Senast uppdaterad den 5 april 2023

Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: