Hoppa till huvudinnehåll

Profil och spetsutbildning på Berzelius grundskola

På Berzeliusskolans grundskola, år 7-9 kan du välja att läsa högstadiet som vanligt. Du kan också välja att gå idrottsprofil eller spetsutbildning inom matematik, biologi, fysik och kemi.

Berzeliusskolans grundskola har idag cirka 750 elever från hela Linköping. För att varje elev ska få så bra stöd som möjligt jobbar vi i arbetslag årskursvis. Undervisningen på Berzeliusskolan utgår från tydliga pedagogiska planeringar i varje ämne. För oss är det viktigt att tillgodose elevens individuella utveckling. De flesta går i högstadiet med det upplägg som erbjuds i den kommunala skolan men vi erbjuder också idrottsprofil och spetsutbildning i matematik, kemi, biologi och fysik.

Idrottsprofil

Tack vare läget med närhet till idrottshallar och sportfält erbjuder vi också en idrottsprofil. Idrottsprofil är för dig som är intresserad av idrott ur ett brett perspektiv och vill utvecklas inom ämnet. Kontakta rektorerna för mer information om antagning.

Spetsutbildning i matematik

Spetsutbildningen har riksintag vilket gör det möjligt att söka även från andra kommuner än Linköping. För att säkerställa att du har tillräckliga förkunskaper kallas sökande till tester och det är de resultaten du söker med.

Mer information om varje profil finns under respektive flik i menyn.

Kontakt

För mer information om profilen och antagning, kontakta rektorerna.

Åse Mellerskog 
Telefon: 013- 20 74 11

Elisabeth Peterffy Moberg
Telefon: 013 - 20 61 61

Sophie le Besque
Telefon: 013-26 38 81

Senast uppdaterad den 15 september 2023