Hoppa till huvudinnehåll

Idrottsprofil

Berzeliusskolans idrottsprofil riktar sig till dig med ett stort allmänt intresse för ämnet idrott- och hälsa.

Information om profilen

Skolan har en egen idrottshall, Vasahallen och när till utomhusanläggningarna Lingvallen samt Stångebro Sportfält, där det också finns tennishall och ishall. 

Från och med läsåret 2006/07 har vi kunnat erbjuda två klasser med idrottsprofil i varje årskurs.

Idrottsprofilen på Berzeliusskolan är en ämnesfördjupning. Undervisningen utgår från kursplanen i idrott och hälsa och vi jobbar med en bredd av rörelseaktiviteter. Det betyder att du inte riktar in dig mot en specifik idrott. Istället kommer du att möta många olika typer av fysisk aktivitet. I fördjupningen ingår mer teknikträning, taktik, spelförståelse, teori, olika perspektiv på hälsa mm. Det är bra att känna till att det är fysiskt krävande att läsa en idrottsprofil.

Du går i en klass med andra idrottsintresserade elever och läser totalt 225 minuter idrott och hälsa i veckan, vilket är 75 minuter mer jämfört med en klass på Berzeliusskolan som inte läser idrottsprofil.

Om du söker idrottsprofil på Berzeliusskolan kommer du att få hem en kallelse för att göra ett färdighetstest. Testen utförs i Vasahallen av idrottslärare från Berzeliusskolan. Resultaten avgör sedan vilka som blir placerade i en idrottsprofilsklass.

Kontakt

För mer information om profilen och antagning, kontakta rektorerna.

Jonas Gårdstam 
Telefon: 013- 20 71 18

Åse Mellerskog 
Telefon: 013- 20 74 11

Elisabeth Peterffy Moberg
Telefon: 013 - 20 61 61

Senast uppdaterad den 7 oktober 2022