Dans

I Linköping finns det många möjligheter att utöva och uppleva dans och som partner i Dansnät Sverige verkar Linköpings kommun för att sprida kunskapen om modern, samtida dans. I Dansens hus ryms aktiviteter, träning och föreställningar på både amatör –och professionell nivå. Ta chansen att prova på dansstilar under Dansens vecka som hålls i april!

Dansens hus ligger i korsningen Ågatan/Hunnebergsgatan och är ett anrikt gymnastikhus som byggdes på 1800-talet. Den vackra byggnaden har renoverats invändigt för att kunna fungera som ett riktigt bra danshus, både för professionell dans och amatördans. 

Huset är i första hand avsedd för dans och alla aktiviteter ska en dansinriktad verksamhet. Vid t ex aktiviteter som innehåller fler konstuttryck ska dansen vara ett tydligt inslag. 130 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Vem kan boka? 

Lokalen kan bokas av föreningar och verksamheter i hela regionen. Via kommunens e-tjänst Interbook kan du se vilka tider lokalen är ledig för bokning. Du kan även kontakta lokalbokningen på telefon 013-20 77 84.

Avgifter och bokningsföreskrifter

I dokumentet Dansens Hus - avgifter och bokningsföreskrifter nedan finner du mer information om avgifter, bokningar och vad som finns i huset I övrigt gäller befintliga tillämpliga bokningsföreskrifter och bokningsprinciper för Linköpings kommun, dokumenten kan du läsa via Interbook, använd länken ovan.

Linköping är en av parterna i Dansnät Sverige. Det innebär att vi tillsammans med en rad kommuner och institutioner i landet arbetar för att främja den samtida scendansen. Det gör vi genom att låta svenska och utländska grupper turnera, genom att sprida kunskap om den nutida dansen genom till exempel workshops, föreläsningar, introduktioner och publiksamtal. För mer information om Dansnät Sverige, besök hemsidan:

Föreställningar 2018

I Linköping anordnas fyra föreställningar under 2018 via Dansnät Sverige. Vårens föreställningar är Ichos och Sweat baby sweat, höstens föreställningar är Slick och Black forest. Tider och mer information om föreställningarna finns via länken nedan. 

Dansens vecka i Östergötland är ett publikt arrangemang som arrangeras varje år i slutet av april. Ett lokalt och regionalt arrangemang som bjuder in alla dansgenrer, dansaktörer och dansintresserade att medverka. Då finns möjligheten att prova på olika dansstilar samt ta del av uppvisningar och föreläsningar. 2018 arrangeras Dansens vecka i Östergötland 21-29 april.

 

Kultur- och fritidskontoret

Skicka e-post till Kultur- och fritidskontoret

E-post: kulturochfritidsnamnden@linkoping.se

Telefon: 013-26 38 00

Besöksadress: Apotekaregatan 13C (se karta) Öppettider: Vardagar kl 7.45 - 16.00

Postadress: Apotekaregatan 13C

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 2 maj 2018