Hoppa till huvudinnehåll

Dans

I Linköping finns det många möjligheter att utöva och uppleva dans och som partner i Dansnät Sverige verkar Linköpings kommun för att sprida kunskapen om modern, samtida dans. I Dansens hus ryms aktiviteter, träning och föreställningar på både amatör- och professionell nivå. Ta chansen att prova på dansstilar under Dansens vecka som hålls i april!

 

Dansens hus ligger i korsningen Ågatan/Hunnebergsgatan och är ett anrikt gymnastikhus som byggdes på 1800-talet. Den vackra byggnaden har renoverats invändigt för att kunna fungera som ett riktigt bra danshus, både för professionell dans och amatördans. 

Huset är i första hand avsedd för dans och alla aktiviteter ska en dansinriktad verksamhet. Vid t ex aktiviteter som innehåller fler konstuttryck ska dansen vara ett tydligt inslag. 130 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Vem kan boka? 

Lokalen kan bokas av föreningar och verksamheter i hela regionen. Via kommunens e-tjänst Interbook kan du se vilka tider lokalen är ledig för bokning. 

Riktlinjer och bokningsföreskrifter

Övriga frågor

Linköping är en av parterna i Dansnät Sverige. Det innebär att vi tillsammans med en rad kommuner och institutioner i landet arbetar för att främja den samtida scendansen. Det gör vi genom att låta svenska och utländska grupper turnera, genom att sprida kunskap om den nutida dansen genom till exempel workshops, föreläsningar, introduktioner och publiksamtal. För mer information om Dansnät Sverige, besök hemsidan:

 

Dansens vecka i Östergötland är ett publikt arrangemang som arrangeras varje år i slutet av april. Ett lokalt och regionalt arrangemang som bjuder in alla dansgenrer, dansaktörer och dansintresserade att medverka. Då finns möjligheten att prova på olika dansstilar samt ta del av uppvisningar och föreläsningar.

 

Kommande dansföreställningar

Senast uppdaterad den 14 februari 2024