Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kultur- och musikscener

Linköping har en bredd av kultur- och musikscener som är lämpliga för olika typer av konsert- teater- och dansarrangemang. Här hittar du ett urval av arenor, information om lokalerna och hur du kommer i kontakt med respektive aktör för mer information och bokning.

Observera! Under sommaren mellan 7 juli och 15 augusti är bokningen för kulturscenerna Skylten, Sagateatern, Agora och Dansens hus stängd.

Konsertpublik

 

Ungdomskulturhuset Arbis är en trygg plats i en drogfri miljö för ungdomar i åldern 13-25 år. Verksamheten möter olika intressen och behov samt ungdomarna deltar själva i planering och genomförande av olika arrangemang och verksamheter. 
Vidare till information om Arbis

Agora ligger i närheten av Skäggetorpsskolan och är en samlingsplats för alla oavsett ålder. I huset finns en digital studio, en musikstudio, en kreativ ateljé, flera scener samt flera bokningsbara mötesrum.

Se mer på Agoras hemsida:

För bokning av Agoras lokaler använd Interbook Go som är Linköpings kommuns e-tjänst för lokalbokning.

Läs bokningsföreskrifterna för ytterligare information om vilka regler som gäller när du ska boka lokaler på Agora: Bokningsföreskrifter

Dansens hus ligger i korsningen Ågatan/Hunnebergsgatan och har renoverats invändigt för att kunna fungera som ett riktigt bra danshus, både för professionell dans och amatördans. Lokalen kan bokas av föreningar och verksamheter i hela regionen.

För bokning av Dansens hus, använd Interbook Go som är Linköpings kommuns e-tjänst för lokalbokning.

Läs bokningsföreskrifterna för ytterligare information om vilka regler som gäller när du ska boka lokaler på Dansens hus: Bokningsföreskrifter

Vidare till information om Dansens hus

På Ågatan 57 ligger Forumteatern i Kårhuset Kollektivet som har kvar mycket av sin 50-talskaraktär och kan ta emot en publik på ca 550 personer. Den används som spelplats för både lokala studentspex, gästande spex och för gästande teatrar av annat slag. Forumteatern passar även som konsertlokal. I Nationernas Hus finns även Scholandersalen som är lämplig till mindre teateruppsättningar eller konserter.

Hemsida och kontakt: www.karhusetkollektivet.se

I Gamla Linköping finns flera kulturscener att hyra:

 • Folkparksteatern
 • Lilla scenen
 • Dansbanan
 • Kapellet 
 • Vallamassivet

För mer info och bokning: 

 

Linköping Konsert & Kongress har ett flertal lokaler i olika storlekar som är lämpliga för konserter och andra evenemang. Några exempel:

 • Crusellhallen rymmer max 1 200 personer
 • Garden tar 250-600 personer
 • Atmosfär 180-250 personer 
 • Musikalen 100-250 personer

Hemsida och kontakt: www.konsertkongress.se

Det stora arenarummet rymmer 11 500 gäster och den sammanlagda ytan är 2 150 kvadratmeter med bredband och näst intill obegränsad elkapacitet och smidiga inlastningsmöjligheter.

Adress: Gumpekullavägen 1. 
Telefon bokningen: 013-190 00 00, www.visitlinkoping.se

Saga används i första hand för barnteater, lokala teatergrupper och professionella gästspel. 

 • Plats för 222 personer
 • En scen med måtten 7,90 x 7,80 meter

För bokning av Saga, använd Interbook Go som är Linköpings kommuns e-tjänst för lokalbokning.

Läs bokningsföreskrifterna för ytterligare information om vilka regler som gäller när du ska boka lokaler på Saga: Bokningsföreskrifter

Teknisk information och ritningar besök webben: linkoping.se/saga

Skyltenhuset är ett centralt kulturcenter för alla åldrar och konstnärliga uttryck. 
Läs mer på linkoping.se/skylten

För bokning av Skylten, använd Interbook som är Linköpings kommuns tjänst för lokalbokning.

Läs bokningsföreskrifterna för ytterligare information om vilka regler som gäller när du ska boka lokaler på Skylten: Bokningsföreskrifter

För närvarande hyr Stadsbiblioteket endast ut Hörsalen.

Datasalen och övriga konferensrum kommer att byggas om och vi återkommer när det är bokningsbart.

Inne på gården till Snickaregatan 2, nära Resecentrum, ligger Globengruppens Teaterns hus. Globengruppen använder lokalen bland annat till teater, dans, föreläsningar och musikarrangemang. Teatern tar emot cirka 130 sittande gäster vid bord. 

Hemsida och kontakt: www.teaternshus.se

I kanten av den stora gräsmattan i Trädgårdsföreningen finns det en utomhusscen. Den kan man få hyra för ett sommarevenemang i det gröna. Här hålls bland annat Tages hörna under sommarmånaderna. 

För mer information och bokning hör av dig till: Kontakt Linköping på telefon: 013-20 60 00.

ung scen/öst är en del av Östgötateatern men har sin egen scen. ung scen/öst spelar oftast nyskriven barn- och ungdomsteater. 

Hemsida och kontakt: www.ungscen.se

Wallenbergsalen ligger i Östergötlands museums vackra funkishus och är lämplig för konserter, filmvisning, föreläsning med mera. Salen rymmer upp till cirka 250 personer.

Hemsidan och kontakt: www.ostergotlandsmuseum.se

Senast uppdaterad den 8 juli 2022