Hoppa till huvudinnehåll

Ledighet och sjukanmälan

Nedan finns information om hur du sjukanmäler en elev och hur du ansöker om ledighet.

Rutin vid sjukanmälan

Det är viktigt att du anmäler frånvaron i god tid innan lektionen börjar. Om skolan har hunnit registrera frånvaro innan din anmälan kommit in behöver du ta kontakt med skolan för att informera om att din anmälan kom in sent.

Det finns olika sätt att anmäla frånvaro, där anmälan via Skola 24 är ett av dom. De olika tillvägagångssätten som det går att anmäla frånvaro på är följande:

Via appen Unikum familj kan du som är vårdnadshavare anmäla ditt barns frånvaro för en hel eller del av dag. I appen klickar man på Frånvaro och väljer sedan vilket barn som frånvaro ska rapporteras för.

Logga in på Skola24 (länk längre ner på sidan) och registrera frånvaro där. Du loggar in med E-legitimation

Via telefon på telefonnummer 013-26 26 26. 

Frånvaroanmälan via telefon kan för närvarande bara göras för en heldag i taget. Om man ringer efter klockan 12:00 kommer frånvaro att registreras för nästkommande dag. Elevernas personnummer måste innehålla enbart siffror (telefonnummer fungerar inte).

Tänk på att om ditt barn har specialkost, behöver ni även kontakta skolrestaurangen och avbeställa maten, samt meddela när eleven är tillbaka. Även detta behöver skolresturangen tillhand innan klockan 07.30.

Skolrestaurang Valkebo 013-20 55 46

Skolrestaurang Vikingstad 013-20 55 64

Sjukanmälan under lov

Under lovdagar och studiedagar då fritidshemmen håller öppet sjukanmäler du ditt barn direkt till respektive fritidshem. För telefonnummer se under fliken Fritidshem.

Ledighet

Skolan kan bevilja en elev kortare ledighet för enskilda angelägenheter. Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas. Ett beslut om ledighet grundas på en samlad bedömning av elevens skolsituation. Under perioder med nationella prov (åk 3 och åk 6) beviljas ingen ledighet. Du ansöker om ledighet på Skola24:s hemsida.

     

Senast uppdaterad den 17 november 2022