Hoppa till huvudinnehåll

Fritidshem

På Brokinds fritidshem arbetar 6 st pedagoger och verksamheten är åldersintegrerad. Vi har en avdelning för F-3 och ett fritidshem för mellanstadiet åk 4-6 som vi kallar After school. I våra verksamheter samarbetar vi med Brokinds IF och skapar tillsammans en aktiv fritid för våra elever under fritidshemstid.

 

Våra mål

Fritidshemmet har ett eget kapitel i Läroplanen och har egna mål att sträva emot. Fritidshemmets uppgift är att komplettera förskoleklassen och skolan. Fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande, erbjuda dem en meningsfull fritid, främja allsidiga kontakter och social gemenskap.

Nedan finns en länk till läroplanen för fritidshemmet.

Vår verksamhet

På Brokinds fritidshem är våra grupper åldersintegrerade. Detta innebär att vi blandar barn i olika åldrar. Vi tror att det både främjar elevernas utveckling och deras sociala gemenskap. Vi erbjuder varierade aktiviteter som till exempel skogsaktiviteter, rörelseaktiviteter utomhus och i hallen samt fritidsslöjd samt efter elevernas önskemål. I åk 3 och uppåt får eleverna möjlighet att vara med och påverka innehållet i undervisningen ännu mer och vi håller på att skapa ett eget rum för att hänga med varandra och laga sitt mellis till en egen mellisstund. 

   

Postadress: Fritidshem Brokindsskolan
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/grundskola/kommunala-grundskolor/sodra-skolomradet/brokinds-skola/fritidshem-brokinds-skola/ https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/grundskola/kommunala-grundskolor/sodra-skolomradet/brokinds-skola/fritidshem-brokinds-skola/

Rektor: Emily Biveland
Telefon: 013-20 89 32

Biträdande rektor: Pia Dynevall
Telefon: 013- 20 55 21

Senast uppdaterad den 30 juni 2023