Hoppa till huvudinnehåll

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som passar dig som har ett intresse av naturvetenskap och matematik.

Två studerande gymnasielever, en kille med keps som för en dialog med en tjej. Da arbetar i skolböcker och har sina chromebooks framför sig.

 

På Naturvetenskapsprogrammet får du en bred utbildning med extra fokus på biologi, fysik, kemi och matematik. Du får lära dig ett vetenskapligt förhållningssätt samtidigt som du får möjligheten att utveckla din egen problemlösande förmåga. Den teoretiska undervisningen varvas med praktiska övningar som laborationer, studiebesök, fältarbeten och undersökningar. På så sätt får du erfarenheter som är användbara både för fortsatt utbildning och yrkeslivet.

På Linköpings idrottsgymnasium får du utveckla din förmåga att samarbeta, ta ansvar, vara kreativ, ta initiativ och omsätta idéer till praktisk handling.

Framtida studier och yrkesval

Om du läser Naturvetenskapsprogrammet får du en mångsidig grund som förbereder dig för fortsatta studier. Med en examen från Naturvetenskapsprogrammet blir du behörig till utbildningar inom naturvetenskap och teknik, men också många andra områden.

Du kan exempelvis studera vidare till yrken som läkare, veterinär, civilingenjör, tandläkare, sjuksköterska, fysiker, psykolog eller sjukgymnast.

Inriktning Naturvetenskap

Du fördjupar dig om biologi, fysik, kemi och matematik.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet

Senast uppdaterad den 25 oktober 2023