Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som passar dig som har ett intresse av samhällsfrågor, människors utveckling och samspel.

Två studerande elever, en tjej som skriver på datorn och pratar med en klasskompis.

 

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du en bred utbildning med extra fokus på människan, både som individ, gruppmedlem och samhällsmedborgare. Du får lära dig ett vetenskapligt förhållningssätt samtidigt som du får möjligheten att utveckla din källkritiska förmåga. Utbildningen ger dig kunskaper i frågor som etik, genus och miljö. Du får även lära dig att reflektera kring de många aspekter som påverkar ett samhälle.

På Linköpings idrottsgymnasium får du utveckla din förmåga att samarbeta, ta ansvar, vara kreativ, ta initiativ och omsätta idéer till praktisk handling.

Framtida studier och yrkesval

Om du läser Samhällsvetenskapsprogrammet får du en mångsidig grund som förbereder dig för fortsatta studier. Med en examen från Samhällsvetenskapsprogrammet blir du behörig till ett stort antal utbildningar inom olika fält.

Du kan exempelvis studera vidare till yrken som lärare, psykolog, journalist, marknadsförare, statsvetare eller socionom.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Senast uppdaterad den 10 november 2022