Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Gör affärer med andra länder

Välkommen att utveckla dina internationella affärer tillsammans med oss på Linköpings kommun. Vi har möjlighet att underlätta för ditt företag när du vill etablera dig på den internationella marknaden eller fördjupa dina kontakter där.

 

Vi lever i en globaliserad värld som kännetecknas av ökad rörlighet för människor, varor och tjänster. Detta öppnar för möjligheter men ställer även nya krav. Linköpings kommun kan bidra till att skapa kontakter och öppna dörrar för företag i Linköping som vill ut på en internationell marknad. Avdelningen Näringsliv och tillväxt inom Linköpings kommun koordinerar det internationella arbetet inom kommunen.

Använd dig av våra kontakter

När du vill börja göra affärer med andra länder eller komma in på en ny marknad så är det en bra idé att kontakta Linköpings kommun. Vi har fleråriga kontakter med många länder och städer, som du kan dra nytta av för att knyta kontakter smidigare. Kanske har vi en bra ingång till just dem du vill göra affärer med!

Internationella besök till Linköping

Linköpings kommun bjuder regelbundet in representanter från olika länder och de flesta besöken är näringslivsinriktade. Under besöken presenterar Linköpings kommun de kompetensområden som finns inom regionen och lokala företag får möjlighet att presentera sin verksamhet. I utbyte får lokala företag tips och råd om hur de kan gå vidare med en eventuell internationell satsning och vilka olika organisationer och myndigheter man kan behöva kontakta.

Vilka företag som får möjlighet att prestera sig beror på besökets huvudinriktning och intressen.

De internationella besöken till Linköping görs i samarbete med lokala och regionala aktörer som exempelvis Länsstyrelsen, Region Östergötland, Business Sweden, Östsvenska Handelskammaren, Linköpings Universitet och andra kommuner i Östergötland.

Har du förslag på vilka länder och aktörer som bör bjudas in eller är intresserad av att vara med på ett besök, kontakta oss!

Besök världen med oss

När vi besöker andra länder har du som företagare möjlighet att följa med oss, tillsammans med politiska företrädare som ofta är delegationsledare. Dessa resor ger dig möjlighet att knyta nya kontakter som kan vara svåra att få hemifrån. Är det något särskilt företag du skulle vilja besöka på resan så gör vi vårt bästa för att skapa ingångar dit.

Du står för dina egna kostnader i samband med resan.

Kontakta oss

Är du intresserad av att dra nytta av våra kontakter, vara med på besök eller höra mer om att växa utanför Sverige så är du välkommen att kontakta oss.

Vi tar också gärna emot input från dig som företagare vilka länder och aktörer som bör bjudas in och vilka marknader som är intressanta för dig.

Kerstin Reimstad

Näringslivsutvecklare - Internationalisering Näringsliv och tillväxtstaben

Till e-postformulär för Kerstin Reimstad

E-post: Kerstin.Reimstad@linkoping.se

Telefon: 013-26 31 02

Porträttbild Erik Åqvist
Erik Åqvist

Enhetschef Näringslivsutveckling Näringsliv och tillväxtsstaben

Till e-postformulär för Erik Åqvist

E-post: erik.aqvist@linkoping.se

Telefon: 013-26 25 36

Senast uppdaterad den 6 september 2018

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: