Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköpings näringsliv

Med 160 000 invånare är Linköping Sveriges femte största stad. En storstad, mitt i East Sweden-regionen, med en egen internationell cityflygplats bara minuter från stadsvimlet. Ett unikt läge – och en bra grundförutsättning.

Men det finns också något annat som kännetecknar vår kommun, och som ligger bakom vår anmärkningsvärda utveckling som en av Sveriges mest expansiva städer. Vi kan kalla det innovationskraft. 

Ur innovationskraft föddes Linköpings universitet. Idag är det här den tas till vara. Med campus i både Linköping och Norrköping är universitetet ett av Sveriges större lärosäten, med över 32 000 studenter från jordens alla hörn. Många av studenterna väljer att starta företag – inte sällan på Linköping Science Park, som idag inhyser några av Sveriges och världens ledande företag inom områden som IT och medicinteknik.

Men stadens unika idérikedom och handlingskraft finns överallt. Den ryms i Saab Arena, en av landets större idrottsarenor. Den rör sig i shoppinggallerior. Den briljerar i skateparks. Och den finns i luften. Bokstavligen. 

Här i Linköping utvecklar vi nämligen allt från flygplan till obemannade farkoster och avancerad rymdteknik. Inte undra på att vi är Sveriges flyghuvudstad eller att detta också gynnar näringslivet i stort. Men oavsett om målet är en satellit i omloppsbana runt jorden eller ett hockeylag i elitserien, börjar det alltid med en idé. En idé som, med rätt förutsättningar, får luft under vingarna.

Vill du utveckla din egen innovationskraft, med rätt förutsättningar? Då är det oss du ska prata med. 
Vi finns i Linköping. Där idéer blir verklighet.

Läs mer om näringslivet i vårt magasin Linköpings Näringsliv!

Senast uppdaterad den 18 augusti 2021