Hoppa till huvudinnehåll

Om Ljungsbro skola

På Ljungsbro skola går elever i åk F-9. Skolan är centralt belägen i Ljungsbro samhälle. Vi har fokus på kunskap och lärande. Genom utmaningar, nyfikenhet och goda relationer vill vi lära oss mer. Vi har höga förväntningar på våra elever och eleverna har höga förväntningar på oss. Detta leder till goda resultat och ett positivt skolklimat.

Ljungsbro skola, grundskola

 

Modern studiemiljö i natursköna omgivningar

På cykelavstånd från skolan ligger Göta kanal och Vreta Kloster med sina unika miljöer, men även sjön Roxen med fiskare och fågelskyddsområde. Vi använder även närliggande simhall, ishall, sporthall samt Olstorps friluftsområde. Samtidigt har vi täta kommunala bussförbindelser med Linköpings innerstad. Inom skolområdet finns stora lekytor, en amfiteater och en skejtramp, till glädje för kickboardåkare och skejtare. 

Vår verksamhet

Skolan har ett väl utbyggt elevhälsoteam, som består av skolsköterska, skolpsykolog, kurator, SYV, logoped och två speciallärare.

Vi har ett fokusbiblioteket, med en heltidsanställd fokusbibliotekarie, som används flitigt i undervisningen. 

Delaktighet är viktigt på en skola, och hos oss kan eleverna påverka sin skolgång genom engagemang i klassrådet och elevrådet.

Postadress: Ljungsbro skola F-6
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/grundskola/kommunala-grundskolor/norra-skolomradet/ljungsbro-skola-f-6/ https://www.linkoping.se/forskola-och-utbildning/grundskola/kommunala-grundskolor/norra-skolomradet/ljungsbro-skola-f-6/

Rektor årskurs F-6
Eva Edsgården
Tel: 013-26 23 26

Biträdande rektor årskurs F-6
Anna-Klara Tålegård
Tel: 0702-78 65 17

Senast uppdaterad den 22 november 2023