Hoppa till huvudinnehåll

Om Berzeliusskolan

1967 fick skolan namnet Berzeliusskolan, efter Jöns Jacob Berzelius, den svenska kemins fader.

Idag är gymnasieskolan inriktad mot naturvetenskap och teknik. Anpassade gymnasieskolan erbjuder estetprogrammet samt samhälle, natur och språk. På grundskolan 7-9 kan du här välja idrottsprofil eller spetsutbildning i matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Berzeliusskolan är en EPAS-skola vilket betyder att vi är en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. Vi har internationellt utbyte med flera länder i Europa samt Kenya.

Berzanandan

På Berzan får man vara den man är! Så brukar eleverna beskriva skolan. Här finns alla personligheter och stilar och det bidrar till Berzanandan. Trots att skolan är stor är här en trevlig och en familjär stämning.

Studierna är såklart viktiga men det är också viktigt att du mår bra och trivs här. Redan första dagen välkomnas du av våra faddrar som hjälper dig att komma in i skolans gemenskap. Vår elevkår anordnar aktiviteter som skapar trivsel och sammanhållning.

Berzeliusskolans historia

I slutet av sextiotalet flyttade Högre tekniska läroverket in här och 1967 fick skolan namnet Berzeliusskolan. Själva byggnaden var klar 1953 och det året fick vi besök av kung Gustav VI Adolf.

Internationellt samarbete

Berzeliusskolan är en så kallad EPAS-skola vilket betyder att vi är en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamenet. Eleverna jobbar för att öka skolkamraternas kunskap om och förståelse för EU och frågor som rör Europa.

Vi har också utbyte med skolor i

  • Parma i Italien, 
  • Bochum i Tyskland
  • Kenya

Postadress: Berzeliusskolan gymnasium
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/berzeliusgy https://www.linkoping.se/berzeliusgy

Områdeschef: Magnus Johansson
Telefon: 013-20 74 03

Rektor Introduktionsprogram: Linda Eklund
(Språkintroduktion och Individuellt alternativ)
Telefon: 013-20 74 32

Rektor Naturvetenskapsprogrammet: Richard Olovsson
Telefon: 013-26 21 24

Rektor Teknikprogrammet: Mattias Dahlgren
Telefon: 013-26 37 09

Senast uppdaterad den 26 februari 2024