Hoppa till huvudinnehåll

Om Berzeliusskolan

På Berzeliusskolans gymnasium finns naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet och introduktionsprogrammet med inriktning mot språkintroduktion och individuellt alternativ. På Naturvetenskapliga programmet finns spetsutbildning med inriktning mot matematik. Vi erbjuder elever på teknikprogrammet ett fjärde år inom informations- och medieteknik med utgång mot nätverksteknik. Det leder fram till en gymnasieingenjörsexamen.

På Berzeliusskolan finns tre skolformer - gymnasieskola, anpassad gymnasieskola och grundskola för årskurs 7-9.

Skolan ligger centralt i Linköping, i stadsdelen Vasastaden, på bekvämt gångavstånd från tåg och bussar vid Resecentrum.

Här jobbar vi med trivsel och meningsfullhet och strävar efter en avspänd atmosfär som välkomnar alla. Det betyder att vi har tydliga regler, handlingsplaner och en väl utbyggd elevvård vars syfte är att skapa en trygg miljö för elever och vuxna. Självklart finns ett välutrustat och bemannat skolbibliotek.

Sist men inte minst finns en välutbildad, engagerad och erfaren personal som ser till att du kommer att trivas och att dina år på Berzeliusskolan blir så meningsfulla som möjligt.

Vårt mål är att Berzeliusskolan ska vara det bästa valet för elevers lärande och utveckling, Berzan - det naturliga valet.

Berzeliusskolans gymnasium

Berzeliusskolans gymnasium är sedan länge förknippad med utbildningar inom naturvetenskap och teknik.

Här finns också introduktionsprogrammet med inriktning mot språkintroduktion och individuellt alternativ.

Skolan har ett fruktbart samarbete med universitet och högskola och är en del av Teknikcollege med etablerade företagskontakter inom olika branscher.

Berzeliusskolan erbjuder även ett fjärde år på teknikprogrammet inom informations- och medieteknik med utgång mot nätverksteknik. Det leder fram till en gymnasieingenjörsexamen.

Naturvetenskapliga programmet erbjuder spetsutbildning med inriktning matematik.

Här läser du matematikkurserna i snabbare takt, till exempel är kursen Matematik 1c redan avklarad under vårterminen i årskurs 9. Det gör att du erbjudas läsa universitetskurser i matematik det tredje året. 

På Introduktionsprogrammet med språkintroduktion förbättrar du dina kunskaper i svenska samtidigt som du läser in grundskolan så att du sedan blir  behörig att söka en gymnasieutbildning.

Det Individuella alternativet ger dig som inte har fullständiga grundskolebetyg möjlighet att jobba efter en studieplan anpassad efter dina behov. Det för att du så småningom kan söka vidare till gymnasium, folkhögskola eller vuxenutbildning, alternativt komma ut i arbetslivet.

Undervisningen bedrivs i mindre grupper i andra lokaler än Berzeliusskolans huvudbyggnad.

Anpassad gymnasieskola

På den anpassade gymnasieskolan kan man välja något av de nationella programmen Samhälle, Natur och Språk eller Estetiska verksamheter.

Vi erbjuder också Individuella programmet där utbildningen kan anpassas efter elevens behov och förmåga. 

Grundskolan årskurs 7-9

Utöver den vanliga grundskoleutbildningen för årskurs 7-9 erbjuder vi

idrottsprofil för dig som är intresserad av idrott ur ett brett perspektiv. Vi har också en spetsutbildning inom matematik och naturvetenskapliga ämnen där eleverna läser in matematikkurserna i ett högre tempo för att sedan läsa gymnasiekursen Matematik 1c under vårterminen i årskurs 9.

Här finns också IVAS för elever med Autismspektrumdiagnos. IVAS-klasserna är små och klassrum och undervisning anpassad efter elevernas behov.

Berzeliusskolan gymnasium

Till e-postformulär för Berzeliusskolan gymnasium

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 74 00

Besöksadress: Gustav Adolfsgatan 25 (se karta)

Besöksadress : Gustav Adolfsgatan 25

Postadress: Berzeliusskolan gymnasium
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/berzeliusgy https://www.linkoping.se/berzeliusgy

Enhetschef: Magnus Johansson
Telefon: 013-20 74 03

Rektor Introduktionsprogram: Linda Eklund
(Språkintroduktion och Individuellt alternativ)
Telefon: 013-20 74 32

Rektor Naturvetenskapsprogrammet: Richard Olovsson
Telefon: 013-26 21 24

Rektor Teknikprogrammet: Mattias Dahlgren
Telefon: 013-26 37 09

Senast uppdaterad den 28 maj 2023