Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Studerande – här är dina möjligheter

Du som studerar är viktig för Linköpings kommun. Vi behöver alltid färsk kunskap och nya idéer. Här beskriver vi vilka vägar det finns för dig att redan som student arbeta och praktisera i våra verksamheter.

Oavsett om du är student vid universitet, högskola eller yrkesutbildning, går i gymnasiet eller deltar i vuxenutbildning finns det jobbmöjligheter i vår kommun för dig. För dig som är elev i grundskolan finns det möjlighet att göra din prao-period hos oss.

Hos oss finns det både utmanande och meningsfulla jobb. Att jobba extra som timanställd, praoa eller skriva examensarbete är olika sätt för oss att lära känna varandra. Du får se vad ett jobb i kommunen kan innebära och får erfarenhet, kunskap och kontakter som du har nytta av i framtiden och vi får ta del av din färska kunskap och dina spännande idéer.

Dina möjligheter

Praktik är det perfekta sättet att testa och dra nytta av dina kunskaper och erfarenheter! Du som studerar på universitet, högskola eller vid annan yrkesutbildning där praktik ingår kan få en praktikplats hos oss. Du är också välkommen att höra av dig med dina idéer kring exjobb som du kan tänka dig utföra hos oss.

Du ansöker genom att skicka in ditt CV, personliga brev och praktikbeskrivning via annonsen nedan. Du kommer att få besvara några kompletteringsfrågor när du skickar in din ansökan, detta för att vi ska kunna matcha din förfrågan så bra som möjligt mot våra lediga platser.

Uppsatser och examensarbete

Har du idéer kring uppsatser och exjobb är vi intresserade av att höra kring dessa. Du ansöker via annonsen via annonsen ovan. Beskriv ditt intresseområde och kom gärna med förslag på det examensarbete du kan tänka dig utföra hos oss. Vi återkopplar på din ansökan så snart som möjligt.

Genom studentuppsatser (examensarbeten) får vi som arbetar inom Linköpings kommun en möjlighet att ta del av studenternas kvalifikationer, kunskap och idérikedom.

De frågeställningar som analyseras och forskas kring i studenternas uppsatser är baserade på verksamhetens behov med syfte att ge förslag till förbättringar och utveckling av kommunens verksamhet.

Det är något vi gärna vill uppmärksamma. På DiVa portal kan du söka bland studentuppsatser, ange Linköping kommun i sökfältet och vilken typ av publikation du vill söka bland.

Är du student som ska eller har påbörjat ditt sista studieår vid Linköpings universitet eller geografiskt närliggande universitet och högskolor? Som studentmedarbetare hos oss får du värdefull arbetslivserfarenhet samtidigt som vi får nytta av din kompetens.

Läs mer om uppdraget här.

För frågor om studentmedarbetare kontakta programansvarig, Faiz Jaber.

Faiz Jaber

Utvecklingsstrateg Personal och kompetensförsörjning

Till e-postformulär för Faiz Jaber

E-post: Faiz.Jaber@linkoping.se

Telefon: 013-20 66 81

Som studerande i Linköpings kommun är du välkommen att ansöka om att bli kontaktperson. Vi ser gärna att du är över 20 år för uppdraget. Som kontaktperson får du på olika sätt användning av din livserfarenhet och ditt sunda förnuft. Du är genom ditt kontaktpersonsuppdrag med och berikar någon annans liv. För att kunna få ett uppdrag som kontaktperson går du igenom en kortare utredning på socialtjänsten. I uppdraget utgår en mindre ekonomisk ersättning.

Syftet med APL är att du ska få pröva på yrket och testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang och få värdefulla erfarenheter inför framtiden. APL kan även öka dina chanser till arbete efter dina studier. Om du går på gymnasiet och önskar göra din praktik inom någon av kommunens verksamheter ska du vända dig till studie-och yrkesvägledaren på din skola för att få hjälp med information och kontaktvägar.

Du som läser till förskollärare, lärare, sjuksköterska eller socionom på Linköpings Universitet och har verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som ett moment i din utbildning tar kontakt med din kurslärare/praktiksamordnare på din skola för frågor om VFU. Linköpings kommun har avtal med Linköpings Universitet för dessa utbildningar och bereder varje termin ett stort antal VFU-platser för er studenter.

Drömmer du om att en dag starta eget företag och förverkliga dina idéer? Varför inte börja redan nu? Sommarföretagaren är en chans för dig som går på gymnasiet i Linköping att under sommarlovet driva ditt eget företag.

Sommarföretagaren är en unik chans för dig att skaffa kunskaper inom företagande, få ökad självkänsla och inte minst - en möjlighet att göra verklighet av din idé! Du blir rik på erfarenheter och får också en värdefull merit att ta med i ditt CV.

Under sommaren får du som deltagare utbildning, coachning och ett startkapital för dina idéer. 

Är du intresserad? Läs mer och ansök på Sommarföretagarens sida här på Linköpings kommuns webbplats.

Välkommen med din ansökan!

Stefan Brissle

Telefon: 013-465 53 60

Malin Wictorén
Malin Wictorén

Kommunikatör - Föräldraledig Näringsliv och tillväxtstaben

Till e-postformulär för Malin Wictorén

E-post: malin.wictoren@linkoping.se

Telefon: 013-26 39 78

Vill du ta reda på vad ditt drömjobb är? När du praoar får du se hur det är att jobba hos oss och vad du kan arbeta med i Linköpings kommun.

När du praoar får du lära dig om hur det är att ha ett jobb, se olika arbetsmiljöer och testa en rad arbetsuppgifter. Kanske hjälper din praoplats dig att komma på vad du skulle vilja jobba med i framtiden? Om du vill praoa i Linköpings kommun så pratar du med din studie- och yrkesvägledare. Hen hjälper dig med information och vem du ska kontakta.

Vi fick jobb redan under studietiden

Vi är många som tagit våra första steg in i arbetslivet i Linköpings kommun. Flera av oss har också fortsatt att växa och utvecklas på jobbet här. Ta del av våra historier och inspireras här.

”Det bästa med att jobba här är att Linköpings kommun månar om kompetensutveckling och erbjuder utbildningar. Jag kan ständigt utvecklas i mitt yrke. Efter tre terminer på Förskollärarprogrammet anställdes jag av Linköpings kommun som vikare inom barnomsorgen. I slutet av min utbildning fick jag chansen att delta i Aspirantprogrammet. Det innebär att man som student kan kombinera studier med arbete. Det innebär också att man skolas in i den blivande yrkesrollen. Alla dessa steg har bidragit till att jag känner mig starkare och säkrare i min yrkesroll.”

Bianca Grönqvist, förskollärare, förskolan Sofielundsvägen, Utbildningsförvaltningen

”När det var dags för praktik under min utbildning till landskapsarkitekt valde jag Linköping. Jag hade pluggat här tidigare och kunde tänka mig att bo här igen. Som praktikant lär du känna arbetet, arbetsplatsen och kollegorna på ett kravlöst sätt. Jag fick en väldigt bra introduktion och fick vara med i olika sammanhang efter mina förutsättningar. Jag har utvecklats mycket under mina två år här och har ett väldigt varierat och fritt jobb som innebär alltifrån att planera grönstruktur till att hantera riskfaktorer. Idag är jag tillsvidareanställd.”

Christina Lagneby, översiktsplanerare, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

”Jag har lärt mig otroligt mycket sedan jag började på Familjerätten som praktikant. Jag hade en suverän handledare och fick efter ett halvårs praktik en aspiranttjänst där jag kunde växa in i rollen som socialsekreterare. Idag har jag en socionomexamen och arbetar på Uppföljning familjehem. Framöver vill jag gärna delta i utbildningarna Medarbetarakademin och Ledarskapsakademin.”

Sara Axén, socialsekreterare, Social- och omsorgsförvaltningen

 

Senast uppdaterad den 14 februari 2020