Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsgivare

Linköpings kommun som arbetsgivare

Det här gäller om Linköpings kommun är arbetsgivare

  • Du arbetar 30 timmar/vecka, i tre veckor under sommarperioden.
  • Arbetstiden är i regel 6 timmar per dag och maximalt 90 timmar under hela anställningsperioden.
  • Normalt sett arbetar du inte på midsommarafton, lördagar eller söndagar. Arbetstiden är i regel förlagd till dagtid.
  • För de flesta av jobben behöver du lämna in ett utdrag från polisens belastningsregister. Det är viktigt att du begär ett utdrag så fort du tackat ja till feriearbete. Utdraget lämnas in i brevlådan på plan 2, Nygatan 19 eller mejlas till oss om det är i digitalt format. Öppna inte kuvertet. På avtalet står det vilket utdrag ur belastningsregistret som du ska ansöka om.
  • Om du inte lämnar in rätt utdrag ur belastningsregistret eller om det innehåller några anmärkningar så blir din överenskommelse om feriearbete ogiltig och din plats går till någon annan. Läs mer om utdrag ur belastningsregistret längre ner.

Din lön från Linköpings kommun

Lönen betalas ut månaden efter att du arbetat.

Linköpings kommun betalar ut lönen 25/7, 23/8 samt 25/9 förutsatt att du har anmält lönekonto till Nordea innan du påbörjar ditt feriearbete samt uppgett rätt kontaktuppgifter.

Anmälan av lönekonto görs på nedanstående länk:

Ange arbetsgivarnummer: 629622.

Lönen betalas ut till det konto som du själv har anmält till Nordea i samband med anställningen.

Näringslivet som arbetsgivare

Vi förmedlar även feriejobbare till näringslivet, det vill säga till privata företag. Om du får en ferieplats i näringslivet kan andra förutsättningar gälla för ditt sommarjobb och din anställning än de förutsättningar som gäller om Linköpings kommun är arbetsgivare.

Om ett privat företag är din arbetsgivare är det företaget som kallar till anställningsintervju, skriver anställningsavtal och betalar ut din lön. Om du har frågor kring t ex avtalet eller arbetstider vänder du dig till företaget som du skrivit avtal med.

Senast uppdaterad den 18 januari 2024