Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

ARTSCAPE FORM

I höst kommer gatukonstorganisationen Artscape till Linköping för att smycka tio husfasader runt om i staden med storskaliga muralmålningar och genomföra kreativa workshops.

Muralmålning

 

Storskaliga muralmålningar och kreativa workshops – ARTSCAPE FORM kombinerar ny teknik med offentlig konst och vill erbjuda unika kulturupplevelser för besökarna.

Gatukonstorganisationen Artscape genomför i oktober sitt sjunde stora projekt, denna gången i Östergötland. Internationella och svenska konstnärer bjuds in att skapa storskaliga muralmålningar i det offentliga rummet.

Augmented reality

 Nytt för i år blir integreringen av Augmented Reality i konstverken – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket blir ett världsunikt grepp på gatukonsten. Besökarna kommer att, via Artscapes egen app i sina smartphones eller surfplattor, kunna interagera med muralmålningarna och uppleva en helt ny dimension av gatukonst i det offentliga rummet. 

Fyra kommuner medverkar 

Linköping, Mjölby, Motala och Åtvidabergs kommun är bekräftade att delta i projektet som, utöver muralmålningar, även kommer att bjuda in till medskapande konstverk för allmänheten, där vem som helst får vara med och bidra. Totalt kommer 16 konstverk att skapas i regionen och som i alla Artscapes projekt kommer samtliga aktiviteter att vara gratis och öppet för alla.

ARTSCAPE FORM 28 september till 11 oktober 

ARTSCAPE FORM kommer att pågå mellan den 28 september – 11 oktober 2020 och genomförs med stöd av de deltagande kommunerna och Region Östergötland. Vilka konstnärer som kommer att medverka och vilka byggnader som kommer att användas kommer att presenteras i ett senare skede:

Följ gärna ARTSCAPE FORM via Artscapes hemsida och Facebook.

Kort om Covid-19

Linköpings kommun, Artscape och projektets samarbetspartners följer noggrant den utveckling som sker och följer de lagar och rekommendationer som ges av myndigheter till följd av Covid-19

Senast uppdaterad den 15 september 2020