Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

NÄRINGSLIV

Två personer, en tjej och en kille står framför en glasvägg i ett konferensrum och skriver på den och sätter upp post it- lappar. I bakgrunden skymtar ett bord där två andra personer sitter som man inte ser ansiktet på. Två personer, en tjej och en kille står framför en glasvägg i ett konferensrum och skriver på den och sätter upp post it- lappar. I bakgrunden skymtar ett bord där två andra personer sitter som man inte ser ansiktet på.
De banbrytande innovationerna
Ikon för en mobil
Med Ericsson i Linköping kom starten för mobil kommunikation och sen dess är vi ledande inom GSM, 3G, 4G och nu 5G.
Ikon för miljöbil
Med företag som NIRA Dynamics, Veooner och Actia ligger vi långt fram inom utvecklingen av fordonssäkerhet.
Ikon för en video
Tekniken som möjliggjort Netflix har sitt ursprung här. Företag som 27M och Indentive är ledande inom IPTV & streaming media.
Ikon för medicin och läkande
Vi leder utvecklingen av digital bildanalys globalt, Medtechföretag som Sectra, AMRA och SyntheticMR använder tekniken.
Framtidsbranscher

I Linköping finns en hög andel (68%) av alla anställda i det som definieras som växande framtidsbranscher, exempelvis IT, miljöteknik, medicinteknik och besöksnäring. Bara 5% tillhör krympande branscher. Visste du att besöksnäringen är en av de branscher som växer mest här? Inom besöksnäringen har 95 nya företag startats och 360 nya arbetstillfällen skapats under de senaste tre åren.

Cirkeldiagram som presenterar branscher. 68 procent är växande branscher, 27 procent är medelväxande och enbart 5 procent är krympande branscher