Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nätverk och mötesplatser


Nätverksträff i ljusa lokaler

Vill du utbyta kunskaper och erfarenheter med andra för att få dina idéer att lyfta? Då har vi goda nyheter – här i Linköping finns en mängd inspirerande mötesplatser och nätverk för dig som företagare; från relationsbyggande nätverksträffar till informativa seminarium. Och allt där emellan.

Samverkan finns i Linköpings DNA. Samarbeten mellan näringslivet, det offentliga, universitetet och samhället är helt enkelt en viktig nyckel till Linköpings framgång. Här finns allt från startups till stora internationella företag – och alla trivs i samma innovativa mylla.

Som företagare i Linköping har du utmärkta möjligheter att utbyta erfarenheter med andra genom olika nätverk. Här nedan presenterar vi några av dem. På Linköpings kommuns ordinarie hemsida hittar du ännu fler nätverk och föreningar som du kan gå med i – och kom ihåg att du alltid hittar aktuella evenemang i Näringslivskalendern.

Har du eller känner du till ett nätverk med näringslivsfokus som kan nämnas på den här sidan? Kontakta då oss på Näringsliv och tillväxt via e-post naringsliv@linkoping.se.

Nätverk i Linköping

Break

Nätverket Break vänder sig till dig som är föräldraledig, och här är barnen alltid välkomna. På Breaks träffar pratas det allt från näringsliv och politik till hur man får ihop karriären som småbarnsförälder. Alltid i kombination med en inspirerande föreläsning. Och självklart finns det både skötbord och ytor där framtidens entreprenörer kan krypa och leka.

Bright East

Bright East är ett karriärnätverk för dig mellan 20 och 35 år som vill vara med och tycka till om allt från politik till mat. Man träffas några gånger om året för att inspirera och inspireras, knyta nya kontakter, diskutera idéer och kanske sjösätta nya planer tillsammans. Kanske är det här du träffar din nya kompis, kollega eller kund? 

LFC Appointment

LFC Appointment är LFC:s mötesplats för näringslivet i Linköping. Här pratas det, som du säkert kan tänka dig, både fotboll och affärer. Sista fredagen varje månad hålls dessutom ett lunchmöte på arenan där A-lagsspelarna medverkar. 

Lunchklubben

I Linköping och Östergötland bedrivs forskning av världsklass, som kan få stor betydelse för både mänskligheten och våra verksamheter i framtiden. På Lunchklubben får du en unik inblick i detta, samtidigt som du knyter nya kontakter över en god lunch. Bättre kan det väl knappast bli?

Open Thursday

East Sweden Game arrangerar öppet hus varje torsdag klockan 09:00-17:00. Kom förbi och arbeta med gänget i Ebbepark – dörren är öppen. Klockan 16:00 bjuds det på fika, ofta med en intressant gäst från exempelvis gamingvärlden.

Skyline

Skyline är nätverket för dig som har en ledande position i Linköpings näringsliv. För mer information och för att komma med på inbjudningslistan, kontakta Erichs Communications.

SMIL

SMIL samlar för närvarande ett hundratal teknikbaserade och kunskapsintensiva företag samt organisationer som arbetar nära dessa. Huvudsyftet med verksamheten är att främja företagsutveckling och att skapa ett ständigt aktivt engagemang i frågor runt entreprenörskap.

StartUp Bar

Idén med StartUp Bar är att på ett modernt och avslappnat sätt skapa nya kontaktytor för att främja företagande och entreprenörskap. Det är ett öppet forum där alla är välkomna, från entreprenörer till små och medelstora företag. Ja, eller helt enkelt om du bara är nyfiken på det här med att starta eget.

Tech Tuesday

Tech Tuesday är ett samarbete mellan Linköping Science Park och Ericsson, Combitech, Sectra, SICK och NIRA Dynamics, några av de ledande företagen i parken. Tech Tuesday organiseras en gång i månaden och det arrangerande företaget bjuder in till en föreläsning om en inspirerande teknik, innovation eller applikation. Tech Tuesday är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om både avancerad teknisk utveckling och vad som händer hos företagen i parken.

Läs mer om Tech Tuesday och andra nätverk på Linköping Science Parks hemsida.