Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Det perfekta läget


Det perfekta läget

Det är lätt att ta sig till eller från Linköping och ut i världen. Faktum är att Linköping har ett perfekt läge tillsammans med Norrköping. Östergötland har ett av landets bästa lägen för kommunikation och transport, ett geografiskt drömläge mitt i Sverige och mitt emellan Sveriges två största städer. Hälften av Sveriges befolkning och en fjärdedel av landets industriella produktion återfinns inom en radie av 25 mil.

Nära till det långt borta

Det är nära till världen från Linköping, bara några minuter från city finns nämligen Linköping City Airport, med flera dagliga avgångar till Schiphol, Amsterdam och världen. Linköping ligger dessutom mitt emellan Sveriges två största städer – ett perfekt läge på alla sätt. Affärsmötet, den där omskrivna Operan eller släkten i Stockholm når du på knappt två timmar med tåg eller bil, och Göteborg är bara ytterligare en timme bort.

Restider, Linköping, Sverige, Norden- världen

Här finns alla transportslag på nära avstånd, från motorvägen E4 till järnvägens stambana, Norrköpings hamn och två flygplatser med internationell trafik. När den kommande höghastighetsjärnvägen Ostlänken står klar tar du dig dessutom från Linköping till Stockholm på bara en timme.

Linköping – Norrköping 20 minuter med bil eller 30 minuter med tåg.
Linköping – Motala 40 minuter med bil eller tåg.
Linköping – Nyköping 1 timme och 10 minuter med bil eller tåg 
Linköping – Jönköping 1 timme och 30 minuter med bil 
Linköping – Stockholm 1 timme och 40 minuter med tåg 
Linköping – Malmö 2 timmar och 45 minuter med tåg 
Linköping – Göteborg 3 timmar med bil.
Linköping – Amsterdam 1 timme och 45 minuter med flyg
Linköping – Oslo 5 timmar med tåg.

Med bil

Linköping är förbundet med resten av Sverige och Europa genom motorvägen E4. Motorvägen går rakt igenom Östergötland, med tre strategiska infarter till Linköping, och tar dig till Stockholm på två timmar.

Med tåg

Södra stambanan, som går genom Linköping, förbinder oss med Stockholm, Jönköping och Malmö – en utmärkt förutsättning för hållbar transport av både gods och människor till Sverige och vidare ut i Europa. Stockholm når du exempelvis bara på 1,40 timmar.

Med flyg

Bara några minuter från Linköpings stadskärna hittar du Linköping City Airport, en internationell reguljärflygplats med dagliga avgångar till Amsterdam som tar dig snabbt ut i Europa – och resten av världen. Det är inte alla som har en flygplats mitt i city och flera andra flygplatser inom en timmes resa.

Från lantlig idyll till citypuls på några minuter

Det är enkelt att pendla till och från Linköping. Runt Linköping finns det flera mindre orter med goda möjligheter att hitta just ditt drömboende – inom max 30 minuter från jobbet, bion, restaurangen eller konserten mitt i stan. Det är nära till Östergötlands skärgårdar och vackra sjöar med många badplatser och båtliv. Till S:t Annas skärgård tar du dig på en timme med bil och ännu snabbare kommer du till Varamobaden som är Nordens längsta insjöbad med en 5 km lång sandstrand. Tio minuter från centrum ligger Göta Kanals största attraktion Bergs slussar.  Kanalen är förbunden med Kinda kanal som rinner från sjön Åsunden i södra Östergötland genom Linköping till Roxen. 

Från Linköping och söderut finner du det unika Eklandskapet. Det är det viktigaste området i Europa för den biologiska mångfald som hör till eken. Ekarna och andra ädellövträd trivs i Östergötland tack vare de många bördiga dalgångarna. Hela Eklandskapet är en unik skönhetsupplevelse.

East Sweden

East Sweden är ett varumärke som används för att profilera Östergötland och attrahera besökare, invånare och företag till regionen. Här befinner du dig ganska precis mitt emellan Sveriges två största städer, med halva Sveriges befolkning inom en radie av bara 20 mil.

I Östergötland utgör Linköping och Norrköping navet i näringslivsutvecklingen och här finns många av de fördelar som du inte får i storstadsregionerna. Här är det nära till allt, korta pendlingsavstånd och tillsammans har städerna unika förutsättningar med en glödhet arbetsmarknad.

East Sweden är dessutom en region med ett perfekt logistiskt läge, ur alla perspektiv egentligen – inte minst i dagens alltmer globaliserade värld. Möjligheterna att pendla, eller resa i jobbet, är dessutom optimala: här finns både tvåfilig motorväg, en av Sveriges mest trafikerade järnvägssträckor och två cityflygplatser som tar dig snabbt ut i världen.

Men allt är ju inte bara jobb. East Sweden handlar lika mycket om livskvalitet. Att kunna bo som man vill, där man vill, oavsett om du drömmer om en villa på landet, en lägenhet i stan eller ett litet hus i skärgårdsmiljö. Frågan är bara: vad väljer du?

Välkommen till East Sweden.