Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Det perfekta läget


Det perfekta läget

Det är lätt att ta sig till eller från Linköping och ut i världen. Faktum är att Linköping har ett perfekt läge tillsammans med Norrköping. Östergötland har ett av landets bästa lägen för kommunikation och transport, ett geografiskt drömläge mitt i Sverige och mitt emellan Sveriges två största städer. Hälften av Sveriges befolkning och en fjärdedel av landets industriella produktion återfinns inom en radie av 25 mil.

Här finns alla transportslag på nära avstånd, från motorvägen E4 till järnvägens stambana, Norrköpings hamn och två flygplatser med internationell trafik. När den kommande höghastighetsjärnvägen Ostlänken står klar tar du dig dessutom från Linköping till Stockholm på bara en timme.

Med bil

Linköping är förbundet med resten av Sverige och Europa genom motorvägen E4. Motorvägen går rakt igenom Östergötland, med tre strategiska infarter till Linköping, och tar dig till Stockholm på två timmar.

Med tåg

Södra stambanan, som går genom Linköping, förbinder oss med Stockholm, Jönköping och Malmö – en utmärkt förutsättning för hållbar transport av både gods och människor till Sverige och vidare ut i Europa. Stockholm når du exempelvis bara på 1,40 timmar.

Med flyg

Bara några minuter från Linköpings stadskärna hittar du Linköping City Airport, en internationell reguljärflygplats med dagliga avgångar till Amsterdam som tar dig snabbt ut i Europa – och resten av världen. Det är inte alla som har en flygplats mitt i city och flera andra flygplatser inom en timmes resa.