Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Link22 - ett av Sveriges snabbast växande företag!


Ett gruppfoto av Link22, tagen utomhus.

Minst tio anställda, en nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor och en organisk tillväxtresa. Det är några av kriterierna som Dagens industri tar hänsyn till när de varje år utser de snabbast växande företagen i Sverige. I år kvalade nio Linköpingsföretag in på listan för Di Gaseller i Östergötland. Ett av dessa företag är Link22.

Det är mindre än en procent av Sveriges aktiebolag som uppfyller de högt ställda kraven för att få kallas Gasellföretag. Så det är inte konstigt att Link22 är stolta över utmärkelsen.
– Det känns väldigt roligt, vi är genuint stolta över det. Jag tycker det är väldigt häftigt att vi har lyckats växa utan investerare eller riskkapital, berättar Conny Ljungqvist, vd på Link22. 

Link22 jobbar med it-säkerhetslösningar till kunder med högt ställda krav, så som myndigheter, försvar och försvarsindustri. De tar fram produkter och lösningar som de har utvecklat till dessa kunder och gör dem åtkomliga för alla.
– Vi kan ta det vi har lärt oss från de tunga, krävande kunderna och omsätta dessa erfarenheter till produkter som har en bredare kundbas. På det sättet betalar vi tillbaka lite till samhället genom att dra nytta av de investeringarna som har gjorts, berättar Conny.

Link22 startade sin företagsresa år 2006 men det var först år 2014 som företaget tog fart på riktigt. De jobbade till en början som ett konsultföretag. Men när de insåg att det saknades produkter på marknaden, där de kunde komma med nischade och spetsiga lösningar, så tog tillväxtresan fart.
– Det är satsningen på produktutvecklingen som vi började med 2014 som har lett fram till utmärkelsen Di Gasell.

Under sin företagsresa så har Link22 tagit hjälp av både Almi och Linköping Science Park.
– Almi och Linköping Science Park har haft en otroligt viktig del i vår företagsresa. Genom olika utbildningsprogram har vi fått kunskaper som bidragit till att vi är förberedda att hantera problem som kommer under vägens gång, menar Conny. 

Idag är Link22 med i Swedish Scaleup, ett samverkansprojekt där tio företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro samverkar för att fler företag ska växa och öka sin omsättning. Conny Ljungqvist berättar att företaget satsar på att växa ungefär 20% per år. Förutom att fortsätta sin tillväxtresa har link22 även planer på att nå ut internationellt.
– Vi har haft lite beställningar runtom i världen, men vi ska försöka accelerera det och fokusera mera på internationalisering då vi har nischade lösningar som är gångbara i andra länder.

Men vad är då nyckeln bakom företagets framgång?
– För oss är det att försöka göra saker rätt, tänka långsiktigt och leverera nytta och kvalité. Det är inte viktigt att göra snabba affärer, utan det gäller ju att vi har nöjda kunder imorgon också!

Årets Gaseller i Linköping:

Marcussons Entreprenadsteknik, Hjulsbro Elservice, Drakestone, Svenska Grindmatriser, Xamera, Solution Expert Data Konsult, Målerifixarna, MF Rörteknik och Link22. 

Ett Gasellföretag har:

1.   En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
2.   Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
3.   Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
4.   Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
5.   Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
6.   I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
7.   Sunda finanser.