Hoppa till huvudinnehåll

Möjlighet att vinna en plats till SelectUSA Investment Summit


Vy över Washington DC i skymning

Har ditt företag planer på att etablera er i USA inom de närmsta två-tre åren? Då har ni chansen att pitcha er inför en jury, där vinnaren får en plats på SelectUSA Investment Summit May 1-4, 2023.

USA's ambassad i Sverige bjuder in till ett digitalt pitchningstillfälle 22 mars, för tech start-ups i Östergötland. I juryn sitter amerikanska bolagsexperter, representater från innovationssystemet, riskkapitalister och andra investerare.

Bland alla ansökningar väljs tio företag ut som kommer att få pitcha sig. Varje företag har fyra minuter att pitcha och sedan två minuter att svara på frågor. Pitchningen sker på engelska. 

Ett företag kommer utses som vinnare av juryn och får delta utan kostnad (värde 700 dollar) på SelectUSA Investment Summit, som hålls den 1-4 maj 2023 i Washington DC. På plats får företaget även pitcha sig i gruppen för Europeiska företag. Det företag som vinner i Europagruppen erbjuds gratistimmar med advokater, olika site selection konsulter, skattekonsulter och andra tjänsteföretag. Förra året var det ett svenskt företag som vann.

Företaget betalar själv för andra kostnader kopplade till resan, så som resa och boende.  

Kriterier för att delta i pitchningen

  • Företaget får inte vara äldre än tio år (startat efter januari 2013)
  • Företaget får omsätta upp till tio milioner dollar
  • Företaget får ha max 40 anställda
  • Företaget utvecklar en ny teknikprodukt eller tjänst - eller använder en redan existerande teknologi på ett nytt sätt
  • Företaget planerar att etablera sig i USA inom de kommande två-tre åren

Anmälan

Sista anmälningsdag är 20 mars. Du anmäler dig genom att fylla i formuläret.

För frågor, kontakta Tuula Ahlström, Senior Commercial Specialist, Commercial Service Europe, Nordic Region, Embassy of the United States of America.
[email protected]

Om SelectUSA Investment Summit 2023

Select US Investment Summit in Washington DC, 1-4 maj 2023 anordnas av U. S. Department of commerce. Deltagare behöver inte vara VD - vem som helst kan delta och det är öppet för företag från alla länder. På plats får du mycket information om allt som behövs för att göra affärer i USA. 

Vill du delta på mässan, men inte pitcha dig, går det givetvis att anmäla dig som deltagare direkt.