Hoppa till huvudinnehåll

Bibliotekets resurser

Berzeliusskolans bibliotek är en arbetsplats för både elever och personal. Det ligger en trappa upp (våning 3) i H-huset. Här finns många resurser som är till för att hjälpa eleverna i sina studier.

Utbildad personal 

Här jobbar tre bibliotekarier, Mia, Micke och Kerstin, som gärna hjälper till med bland annat informationssökning, läsning och på andra sätt vi kan för att stötta eleverna i sitt lärande.

Böcker och tidskrifter

Vi strävar efter att ha skönlitterära böcker i alla genrer, i olika format, på olika nivåer och på de språk som talas av elever på skolan. Beståndet av faktaböcker ska spegla skolans verksamhet och elevernas intressen. Läromedel som behövs till kurserna lånas också ut via biblioteket. Vi har närmare 50 tidskrifter i pappersformat på biblioteket. Dessutom finns tillgång till artiklar i flera artikeldatabaser.

Grupprum och studieplatser

På biblioteket finns 8 grupprum. De flesta av dem är utrustade med whiteboard. Det större mötesrummet Homeros går att boka även när biblioteket är stängt.

Här finns också enskilda studieplatser med fönster samt några mindre bord. Vi har också sköna läsfåtöljer där man också kan ladda sin Chromebook.

Skrivare, scanner och kopiator

På biblioteket finns möjlighet att skriva ut skolarbete i svart-vitt eller färg. Kopiatorn kan användas för att kopiera både i svart-vitt och färg, enkel- eller dubbelsidigt. Du kan också scanna in dokument och skicka till din mail.

Senast uppdaterad den 2 mars 2023