Hoppa till huvudinnehåll

Sök i andra bibliotekskataloger

I bibliotekskatalogerna hittar du inte bara böcker utan även övrig media som går att låna och även sådant du får tillgång till direkt som databaser och e-böcker. Här har vi samlat länkar till biblioteken i Östergötland.

Götabiblioteken

Här söker du i en gemensam katalog för alla folkbibliotek i Östergötland samt Tranås. Om du har ett lånekort från stadsbiblioteket kan du låna e-böcker samt låna böcker från hela regionen och hämta ut dem på det bibliotek du väljer. Vi kan inte hjälpa dig med lånekonto och böckerna kan inte hämtas eller lämnas på skolbiblioteket men vi kan hjälpa dig att söka, låna e-böcker och reservera om du har ett lånekort.

Linköpings universitetsbibliotek

Universitetsbiblioteket har flera avdelningar. På Campus Valla finns den största boksamlingen och det finns även en avdelning på Campus på Universitetssjukhuset. Man behöver inte vara student för att skaffa ett lånekonto på universitetsbiblioteket och du väljer själv vid vilket campus du vill hämta reserverade böcker.

Libris

En nationell söktjänst med information om titlar på svenska universitets-, högskole- och forskningsbibliotek samt ett tjugotal folkbibliotek. Här finns böcker, tidskrifter, artiklar, kartor, affischer, noter, elektroniskt publicerat material med mera. Om du hittar en bok på Libris som inte finns tillgänglig på något annat bibliotek i Linköping och inte heller någon motsvarande så kan vi göra ett fjärrlån till skolbiblioteket. Senast uppdaterad den 24 februari 2023