Ren Stad

En ren och klotterfri stad är en trygg stad, en plats man som boende är stolt över. Det handlar mycket om att ändra attityder, där alla måste ta sitt ansvar. Vi ska naturligtvis se till att det finns tillräckligt med sopkärl att slänga sitt skräp i men det räcker inte.

I projektet Ren Stad jobba vi med attityder vad gäller nedskräpning och förstörelse. Vi vill att Linköpingsborna ska känna sig delaktiga i att upprätthålla en trygg, snygg och säker stad. Barn och ungdomar når vi bäst om vi kommunicerar på barns och ungdomars vis. Under sommaren 2017 pågick ett samarbete med Lajvverkstaden och lajvpedagoger som på ett roligt sätt lär ut viktiga frågor för en hållbar stad och ett hållbart samhälle.

Tidigare aktivitet i projektet var vår ”Superstädare”, ”miss Clean” och "Skräpprojektet" på Ellen Keys förskola. Under veckorna 29-35 2018 rullar kampanjen "Håll det Rent".

RenStad är ett samverkan projekt mellan Linköpings kommun, Lejonfastigheter, Stångåstaden, Linköpings City, Polisen, Linköpings universitetet och Tekniska verken.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 7 november 2019