Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Cykel

Vi har 53 mil cykelväg i Linköping. Här hittar du information om cykelparkeringar, var du kan pumpa din cykel, vår cykelkarta och tips på cykelturer.

Cykelbokslut för 2018

Vill du veta mer om våra satsningar på cykel? Spana in vårt cykelbokslut.

LinBike

Linbike är ett hyrsystem för elcyklar. Det finns 200 elcyklar fördelat på 17 stycken laddstationer. Mer information hittar du på Linbikes hemsida.

Cykelkarta

Linköpings cykelkarta finns på svenska, engelska, somaliska och arabiska. Den finns att hämta hos Kontakt Linköping och Visit Linköpings InfoPoints. Testa även våra hemestra cykelslingor på tema lekplatser eller badplatser. 

Cykelparkering

Av hänsyn till gående, personer med synskador och personer med rörelsehinder är det viktigt att du parkerar din cykel på anvisad plats.

I Linköpings innerstad och vid resecentrum omhändertar kommunen regelbundet skrotcyklar och felparkerade cyklar. På sidan Cykelparkering hittar du mer information om var och hur du kan parkera din cykel. Du hittar också information om hur du får tillbaka din cykel om kommunen har flyttat den. 

Cykelpumpar

I Linköping finns 15 tramp-pumpar utplacerade i stadsdelarna och de större pendlarorterna. Två automatiska luftpumpar finns även i innerstaden. Pumparna har ett multi-munstycke som passar alla vanliga ventiler.

Cykelturer

Ladda hem appen Linköpings Naturkarta till din smartphone och prova någon av de föreslagna cykelslingorna. Eller ta kontakt med någon av Linköpings cykelklubbar och hitta kompisar att cykla med.

Kontakt Linköping - kommunens center för medborgarservice

Du får svar direkt på generella frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor. Du har även möjlighet att få veta status i vissa ärenden snabbare och enklare.

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07.30-17.00. (juni - augusti, 07:30-16:00)

Postadress:
Linköping kommun
Ange gärna den verksamhet/förvaltning det gäller
581 81 Linköping

Senast uppdaterad den 3 december 2019