Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Cykla och gå

Vi har 53 mil cykelväg i Linköping. Här hittar du information om cykelparkeringar, var du kan pumpa din cykel, vår cykelkarta och tips på cykelturer. Ta även del av vår karta med gångtider, en karta som visar hur lång tid det tar att gå mellan vanliga målpunkter i Linköping.

Pågående och kommande vägarbeten

Här hittar du information om vägarbeten som kan påverka din resväg.

LinBike

Linbike är ett hyrsystem för elcyklar. Det finns 200 elcyklar fördelat på 17 stycken laddstationer. Mer information hittar du på Linbikes hemsida.

Cykelkarta

Linköpings cykelkarta finns på svenska, engelska, somaliska och arabiska. Den finns att hämta hos Kontakt Linköping och Visit Linköpings InfoPoints. Testa även våra hemestra cykelslingor på tema lekplatser eller badplatser. 

Cykelparkering

Av hänsyn till gående, personer med synskador och personer med rörelsehinder är det viktigt att du parkerar din cykel på anvisad plats.

I Linköpings innerstad och vid resecentrum omhändertar kommunen regelbundet skrotcyklar och felparkerade cyklar. På sidan Cykelparkering hittar du mer information om var och hur du kan parkera din cykel. Du hittar också information om hur du får tillbaka din cykel om kommunen har flyttat den. 

Cykelpumpar

I Linköping finns 15 tramp-pumpar utplacerade i stadsdelarna och de större pendlarorterna. Två automatiska luftpumpar finns även i innerstaden. Pumparna har ett multi-munstycke som passar alla vanliga ventiler.

Cykelturer

Ladda hem appen Linköpings Naturkarta till din smartphone och prova någon av de föreslagna cykelslingorna. Eller ta kontakt med någon av Linköpings cykelklubbar och hitta kompisar att cykla med.

Gångtider i Linköping

Vi tagit fram en karta som visar hur lång tid det tar att gå mellan vanliga målpunkter i Linköping. En standardhastighet för gång på 5 kilometer i timmen har använts. Om du gillar att räkna steg kan du multiplicera antal minuters promenad med 100, så får du en uppskattning av hur många steg det tar att gå sträckan.

Om fler ställer bilen vid sina dagliga ärenden och använder ett aktivt transportsätt för hela eller delar av resan så gynnar det både klimatet, luftkvaliteten och den egna hälsan!

Kontakt Linköping

Linköpings kommuns kontaktcenter.

Chatt: Vardagar mellan 8.00-16.00.

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag 07.30-17.00. (juni - augusti, 07:30-16:00)

Postadress:
Linköpings kommun
Ange den verksamhet det gäller
581 81 Linköping

Senast uppdaterad den 15 juni 2021